Domaće je domaće pa ovim putem šaljemo pohvalu svim domaćicama koje su i ove godine na tržnici ili u vlastitom vrtu odabrale najfinije voće i povrće te se odvažile i provele sate u kuhinji kako bi u staklenke spremile ukusni pekmez, paradajz ili ajvar.
Ukućani koji možda nisu imali razumijevanja za kuharice će trud itekako znati cijeniti već pri prvom zajedničkom ručku kada će polizati prste i tražiti još.
>> Recept za domaću marmeladu od smokava
No, kako bi vi drage domaćice bile sigurne što ste stavile u koju staklenku poklanjamo vam zgodne privjesnice za ajvar koje je osmislila naša kreativka Tea.
Evo i kratkog postupka kako ih prebaciti do zimnice:
1. Privjesnice isprintajte
2. Izrežite ih, najbolje sa cik cak škarama pa će rubovi biti u obliku latica ili zubića
3. Nalijepite ih na tvrđi kartončić
4. izbušite rupicu bušilicom za papir
5. Staviti rafiju, satensku vrpcu, špagicu i sl.
6. Ponosno zavežite oko staklenke sa zimnicom
Savjetuje: Tea Jukić, hobbychic.blogspot.com