Školjke su nepresušan izvor kreativnih ideja koje možemo upotrijebiti kako bismo uredili vikendice ili dašak ljeta prenijeli u dom na kontinentu. Pogledajte kako ih jednostavno i originalno možete upotrijebiti

Ukoliko ste školjke marljivo sakupljali prošlo ljeto na posao se možete baciti odmah, a neka ovaj članak bude poticaj svima vama koji još uvijek nemate zalihu ovakvih ljepotica pa se ovoga ljeta pripremite za kretivni zalet 2011.!

Špagom omotajte metalne dijelove stropne svjetiljke i napravite ukrase od školjaka. Pravi navy chic!

Tanja špagica i par školjkica, original čep omiljenog gaziranog pića i možda pokoja perlica rezultirati će pravim morskim retro bookmarkom!

Imate li ovako lijepu i veliku školjku, iskoristite je da vam na polici pridžava knjige.

Nabavite ručkice za namještaj bez glave (običan šaraf s navojem i pripadajućom maticom u odgovarajućim dimenzijama) pa vrućim ljepilom zalijepite školjkice – ovakve se ručkice ne mogu kupiti nigdje na svijetu, unikat je zajamčen!

I opet špaga i školjkice! Budite kreativni i sami napravite zgodne ukrase za stol koje spustite preko stola.

Razveselite svoje goste ovoga ljeta i u kupaonu postavite sapun u školjkicu koja stoji na maloj keramičkoj zdjelici preokrenutoj naopako. Još ako pronađete i malu zvijezdicu – neodoljivo!

Smijemo li još jednom spomenuti riječ 'špaga'? Ok, ovu varijantu možete alternativno napraviti i od ukrasne cvijećarske rupičaste trake koja će 'glumiti' ribarsku mrežu. P.S. ali špagica je ipak bolja, na nju nanižite školjkice raznih oblika i špagu pričvrstite na gornji rub zavjesa. Broj ovih ukrasa odredite sami!

Tea vam pomaže da budete kreativne i same uredite svoj interijer!

Tea Jukić se profesionalno bavi oslikavanjem namještaja i interijera. Voditeljica je kreativnih radionica, a svojim znanjem pomoći će vam u stvaranju vlastitih kreacija ili vam dati inspiraciju i mali vjetar u leđa.

Izazov joj je od starog ormara ili komode napraviti pravo malo remek djelo pa ukoliko na svom tavanu ili u podrumu imate neki stari, zaboravljeni komad namještaja, dobro razmislite prije nego li se odlučite zauvijek ga se riješiti.

Pokušajte ga sami spasiti i urediti uz pomoć Teinih savjeta, a ukoliko vam se čini da pomoći nema ili se jednostavno ne usudite to učiniti sami, pišite joj na zadovoljna@novatv.hr i ona će uz vašu malu pomoć napraviti čudo!

Savjetuje: Tea Jukić, hobbychic.blogspot.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju