Bilo da se radi o preobrazbi radnog kutka u sobi ili nekim jednostavnim zahvatima poput ukrašavanja polica s knjigama, naši će vam savjeti dati inspiraciju da se i sami uhvatite u koštac s nekim malim zahvatima već ovoga vikenda

Omiljeni plišani medu kojeg je vaš školarac odavno prerastao, dobit će sasvim novu ulogu stopera na polici s knjigama. Izvadite ga iz podruma, operite i razveselite svog klinca.

Isprintajte cool naljepnice na specijalnim samoljepivim folijama koje možete kupiti u bilo kojoj papirnici. Umetnite ih u printer, ispišite pa precizno odrežite škarama ili skalperom – dobili ste novi set naljpnica za knjige!

Od mekanog filca skrojite i sašijte ovakve zgodne torbice/pernice za drvene bojice. Ukoliko kod kuće imate običan blokić i njemu podarite zimsku haljinicu od filca, djevojčicama će se sigurno svidjeti.

>> Makeover sobe za đaka: Neka bude veselo i jeftino!

P.S. Nisu li preslatki ovi gumbići u obliku srca koji služe kao kopčice?

Od komada kartona iskrojite zgodan paravan koji je osobito koristan ukoliko vaš školarac ima veliki radni stol. Ovaj paravan će mu usmjeriti pažnju na određeni dio stola, a u paravanu se pored toga skrivaju i razna pomagala koja mu pomažu pri zadaći. Kada je zadaća gotova paravan se sklapa i posprema do slijedećeg dana pa je veliki stol u tren oka opet spreman za autiće i kockice.

Imate li prostora između dva ormara (pored prozora) eto rješenja za radni stol. Ormari će poslužiti kao držači za radnu plohu koju ćete učvrstiti u zid ispod prozorske klupčice. Ispod radne plohe nalazi se klupa koje se može gurnuti ispod stola, po potrebi služi kao stolica, a praktične pregrade u klupici svakako će dobro doći!

Ovakvu drvenu policu koja može poslužiti i kao kutija možete bez problema napraviti i sami. Iskoristite stare kantice od boje, očistite ih pa ih upotrijebite kao maštovite 'spremalice' na polici.

Ukoliko imate prostora i želite svom školarcu urediti sobu koja će biti stimulativan prostor u kojem će školarac učiti, provoditi vrijeme i na kraju mirno zaspati potrudite se da ona bude moderna, razigrana i mladenačka soba prilagođena potrebama i navikama djeteta.

Savjetuje: Tea Jukić, hobbychic.blogspot.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju