Kada je u pitanju moda, cvjetni uzorak odavno je jedan od najljepših i najtraženijih koji viđamo na odjeći. Međutim, u dizajnu interijera ipak nije popularan u toj mjeri. Mnogi zapravo ne znaju kako ga uklopiti u svoj životni prostor, a voljeli bi u svom domu stalno imati dašak proljeća.

Galerija Cvjetni uzorak u interijerima - 1 Cvjetni uzorak u interijerima - 2 Cvjetni uzorak u interijerima - 3 +11 Cvjetni uzorak u interijerima - 4

Ako ne znate odakle početi, prvo se fokusirajte samo na detalje.

Ukrasni jastuci, prekrivači, stolnjaci ili zavjese s cvjetnim uzorkom sasvim su dovoljni kako biste ustanovili sviđa li vam se uopće ideja cvjetnih motiva u prostoriji.

Cvjetni uzorak u interijerima - 6 Tepih s cvjetnim uzorkom (Foto: Living4media)

Tepih s cvjetnim uzorkom može biti savršen dodatak neutralnom prostoru.

Barbara Martinić iz Donje Stubice u svom domu stvorila je pravo carstvo orhideja - 2 Kuća u Donjoj Stubici u kojoj bi se ljubitelji orhideja osjećali kao u rajskom vrtu

Narcise - 3 Puno više od ukrasa: Glavni razlozi zbog kojih bismo u domu trebali imati cvijeće

Oni malo odvažniji mogu se odmah odlučiti za tapete s motivima cvijeća. Važno je znati kako ćete u prostor najlakše ukomponirati tapete s masivnim uzorkom, a one sa sitnijim teže se usklađuju s paletom boja u prostoriji.

Cvjetni uzorak u interijerima - 3 Cvjetni uzorak u interijerima - 3 (Foto: Living4media)

Pažljivo odaberite i tip uzorka. Ako ste mislili da su motivi po uzoru na starinske porculanske servise jedini odabir za interijere, prevarili ste se jer cvjetni uzorak danas možete pronaći i u najmodernijim varijantama.

Zavirite u galeriju i pogledajte 15 fotografija koje dokazuju da cvjetni uzorak nije stvoren samo za odjeću.

Cvjetni uzorak u interijerima - 12 Kupaonica s tapetom cvjetnih motiva (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju