Boja zidova u našem domu može učiniti da se osjećamo bolje, da prostor izgleda veće, ali i da se u njemu ne osjećamo dobro. Doznajte kojih to 5 boja trebate izbjegavati kod uređenju doma

Stranica Zillow Digs specijalizirana za uređenje interijera, prodaju te najam kuća i stanova otkrila je koje to boje u domovima najviše odbijaju potencijalne kupce, odnosno zbog kojih boja nekretninama znatno pada cijena.

Domovima u kojima je dnevna soba obojana u terakota nijansu još više padne cijena nego domovima s dnevnom sobom u najružnijoj boji na svijetu

Idućih 5 boja agenti za prodaju nekretnina izdvojili su kao najneprivlačnije u uređenju doma:

1. Prljavo bijela
Skoro svakoj kući ili stanu u kojem je kuhinja obojana u prljavo bijelu boju pala je cijena.

2. Boja ljuske od jajeta
Iako se ova boja, isto kao i prljavo bijela, čini sigurnom, mali prostori, poput skučene kuhinje, mogu izgledati 'mrtvo' ili monotono kada su obojani u boju ljuske od jajeta.

3. Pantone 448 C

Mješavinu maslinasto zelene i kaki boje opisuje se kao najružniju boju na svijetu pa ne čudi da je Pantone 448 C na listi najmanje poželjnih boja u domu. Kupcima su posebno odbojne spavaće sobe, a još više kupaonice u ovoj boji.

4. Terakota
Domovima u kojima je dnevna soba obojana u terakota nijansu još više padne cijena nego domovima s dnevnom sobom u najružnijoj boji na svijetu.

5. Određene nijanse sive

Neke nijanse sive kupci obožavaju, a neke nimalo ne vole. Tamnosive nijanse najmanje su privlačne, a svijetlosive nijanse najprivlačnije.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju