Neki odjevni predmeti imaju status kultnih klasika koji nikad ne izlaze iz mode, a onda su tu i trendovi koji traju sezonu ili dvije pa nestanu do nekog novog povratka.

Galerija Haljina s izrezima Bez obzira na odluku urednica Voguea, skinny modeli sigurno će biti popularni i dalje Predimenzionirani sakoi imaju puno obožavateljica +1 Urednice Voguea i haljine s puf rukavima ostavljaju u prošlosti

Urednice australskog izdanja magazina Vogue na kraju godine odlučilo je izdvojiti trendove koje će ostaviti u 2022. godini i komade kojima će ih zamijeniti.

Koji komadi su za njih in, a koji out provjerite u nastavku teksta. Naravno, radi se o subjektivnom dojmu, a na vama je da nosite što god želite u 2023. i svakoj drugoj godini. Najbitnije je da birate odjeću u kojoj se osjećate najugodnije, a trendovi su nešto što možete i ne morate pratiti.

Sada evo trendova, odnosno odjevnih komada koje će urednice magazina Vogue ostaviti u 2022. godini. S njima se možete, a i ne morate složiti.

1. Komadi s izrezima

Iako, prema riječima urednica australskog Voguea, suptilni prorezi na haljinama mogu izgledati sjajno i seksi, u 2023. godini ipak odustaju od takozvanih cut-out komada. Umjesto njih biraju slojevitost, odnosno ulaganje u komade koji biti sjajan dio slojevitih odjevnih kombinacija.

Haljina s izrezima Haljina s izrezima (Foto: Profimedia)

2. Pripijene traperice

Iako će skinny modeli uvijek imati svoje obožavateljice, modne stručnjakinje kažu da će se u 2023. godini ipak okrenuti trapericama širokih nogavica.

Bez obzira na odluku urednica Voguea, skinny modeli sigurno će biti popularni i dalje Bez obzira na odluku urednica Voguea, skinny modeli sigurno će biti popularni i dalje (Foto: Shutterstock)

3. Puf komadi

Haljine s puf rukavima, bluze s puf rukavima... sve njih urednice Voguea ostavljaju u 2022. godini. U novoj 2023. birat će, kažu, pripijenije komade koji izgledaju kao da su krojeni po mjeri.

Urednice Voguea i haljine s puf rukavima ostavljaju u prošlosti Urednice Voguea i haljine s puf rukavima ostavljaju u prošlosti (Foto: Shutterstock)

4. Predimenzionirani sakoi širokih ramena

Iako nam se čini da oversized komadi neće tako skoro izaći iz mode, urednice australskog Voguea kažu da je kod njih došlo do zasićenosti i da će iz zamijeniti klasičnijim krojevima. Jedina stavka iz garderobe kod koje se ne odriču predimenzioniranosti su sunčane naočale.

Predimenzionirani sakoi imaju puno obožavateljica Predimenzionirani sakoi imaju puno obožavateljica (Foto: Shutterstock)

5. Kratko rezani topove

Kratko rezani topovi još su jedan modni trend koji će urednice Voguea ostaviti u prošlosti, barem zasad. Nakon sezone kojom su dominirale hlače, traperice, tajice pa i trenirke, raduju se povratku dnevnim haljinama.

Slažete li se s Vogueom? Najbolje kombinacije svjetskih zvijezda u 2022. godini Rihanna na reviji modne kuće Dior Timothee Chalamet na Filmskom festivalu u Veneciji Kate Moss na dodjeli nagrada Innovator +12 Kim Kardashian na Met Gali u haljini Marilyn Monroe

Haljine u 2023. godini definitivno neće biti odjeća za posevne prigode, nego modni odabir za svaki dan.

Kratko rezani komadi su bili veliki hit Kratko rezani komadi su bili veliki hit (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju