Od 18. do 21. svibnja na Bundeku nas očekuje najveća cvjetna izložba u ovom dijelu Europe, ali i bogat popratni sadržaj.

Galerija Floraart Floraart Floraart +7 Floraart

I ovog proljeća Bundek će postati najraskošnija cvjetna oaza. Floaart, zaštitni znak Zagreba, na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine.

Održat će se na atraktivnijem izložbenom prostoru Bundeka od 300 tisuća četvornih metara.

Tijekom četiri dana, do nedjelje, 21. svibnja, na najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, u organizaciji Podružnice Zrinjevac, predstavit će se više od 170 domaćih i stranih izlagača.

Floraart Floraart (Foto: Cropix)

Floraart je prepoznat u Europi i šire te događaj svrstava među slične izložbe u velikim gradovima razvijene europske i svjetske vrtlarske tradicije pa će se tako na izložbi predstaviti najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirati nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i noviteti u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji.

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine organiziraju se zanimljiva predavanja i radionice, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.

Floraart Floraart (Foto: Cropix)

Vanjski izložbeni prostori omogućuju raznolikost u oblikovanju cvjetnjaka, ali i cvjetnih instalacija koje su isprojektirali Danijela Barišić, Vanja Bakarčić Guzmić, Martita Burić Teskera i Ivan Žigman, a postavili vrijedni radnici podružnice Zrinjevac, službe urbanog zelenila i izvođenja projekata krajobraznog uređenja kao i službe za proizvodnju bilja i kompostiranje uz vodstvo Igora Vidičeka.

Ove godine posebnost izložbe bit će u tome što su projektanti Zrinjevca ispričali novu priču na vanjskom dijelu izložbe, dakle Floraart smo izvukli na prostore parka Bundeka. Novo je i to što na šetnici ovaj put neće biti nikakve prodaje, tako da ljudi mogu slobodno šetati i razgledavati cvjetne instalacije, rekla je potpredsjednica Izvršnog odbora Floraarta, Natalija Vidučić.

Floraart Floraart (Foto: Cropix)

Organizatori Floraarta od samih se početaka trude na mlađe naraštaje prenijeti odgovoran odnos prema prirodi i okolišu.

Naime, jedan od temeljnih ciljeva izložbe upravo je edukacija, pa će najmlađi uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća.

Goethe je rekao Cvijeće su prekrasni hijeroglifi prirode kojima nam govori koliko nas voli pa stoga iskoristite blagodati prirodnog okruženja, pronađite svoj omiljen kutak, opustite se i okupajte dušu zvukovima i mirisima prirode.

Floraart Floraart (Foto: Cropix)

Izaberite idealno cvijeće: 12 balkonskih ljepotica koje (ne) vole sunce Petunija Pelargonija Pustinjska ruža +9 Ivančica

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju