I ove godine u skladu sa sloganom "Svako ima svoju priču"... DVORIŠTA pričaju priče o Zagrebu kakvog još niste doživjeli.

Galerija Dvorišta Dvorišta Dvorišta +2 Opuštena atmosfera glavna je karakteristika Dvorišta

Tijekom 12 nezaboravnih dana – od 12. do 23. srpnja – posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora.

No čeka ih tu i puno dobre urbane zabave, jer se u Dvorištima mogu osvježiti slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza do popa.

Projekt kakav Zagreb još nije imao

Pravo urbano cool događanje s dušom i Projekt kakav Zagreb još nije imao samo su neki od superlativa koji otpočetka prate ovu manifestaciju. Uz onaj nezaobilazni jedne Zagrepčanke koja piše kako se na Dvorištima osjeća kao turist u vlastitom gradu.

O atraktivnosti i uspjehu kulturno-turističke atrakcije Dvorišta puno govore i dvije prestižne nagrade za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu. Zbog svega toga, pa i zbog puno više od toga, i ovog srpnja zakačite se za – Dvorišta!

Dvorišta Manifestacija Dvorišta priča posebnu priču o Zagrebu (Foto: PR)

Dvorišta donose dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku (Opatička 18) i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1).

Prošle godine u sklopu Dvorišta prvi put otkrili smo Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). Ove godine u itinerar Dvorišta nakon više godina vraćamo i prekasni Atrij Muzeja grada Zagreba s najstarijom sunčanom zidnom urom u Zagrebu (Opatička 20).

A tu je ponovno i prošlogodišnja hit-lokacija, prekrasno Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Zabava, dobra hrana, glazba i čarobni ambijent

Od samog početka, uz zabavu, priče i ambijente, Dvorišta su prepoznata i kao sinonim za dobru glazbu. Bogatim programima Dvorišta kroz devet godina prošli su Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić, Ivana Galić, Matej Mudrovčić, Zsa Zsa i još mnogi drugi.

I dok se neke druge manifestacije okreću DJ-ima i jednostavnijim programskim rješenjima, Dvorišta ostaju i dalje vjerna svojoj agendi te zadržavaju status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente.

Dvorišta Dvorišta već tardicionalno okupljaju zaljubljenike u Zagreb i dobru zabavu (Foto: PR)

Pava Ćorić, Noa Rupčić, Vjekoslav Vostrel, Jakob Grubišak, Lucija & Luka, Nina Herr, Karla Krmpotić, teško ih je sve i nabrojati... No bitno je naglasiti sljedeće: riječ je o čak 60 glazbenih programa, dakle, čak pet paralelnih koncerata svake večeri kroz svih 12 dana. A takvim se podacima može pohvaliti malo koja druga slična manifestacija, poručuje Vedran Galić iz G.A.D. PRODUKCIJE.

Dvorišta su jedno od najzagrebačkijih i najzabavnijih ljetnih kulturno-turističkih događanja u našem gradu kojeg obožavaju svi, i Zagrepčani i njihovi gosti. Naime, uz prikladan i decentan program, Dvorišta potiču boravak na otvorenom, pružajući svim posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri, čime stvaraju posebnu atmosferu, poručuje Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate. Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18 do 24 sata, a ulaz u sve prostore je – slobodan!

Dvorišta Dvorišta (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju