Šarmantni Zagrepčanin u ranim je dvadesetim godinama upoznao Ivanu, zaljubio se u nju na treći susret (za sve je kriv tulum u studentskom domu na Savi!), a nakon tri godine hodanja izgovorili su sudbnosno da. Danas su ponosni roditelji petogodišnje Mije i trogodišnjeg Lukasa. Ostalo je, kažu, povijest

Otkako sam bio mali dječak, uskrsni blagdani u našoj obitelji uvijek su prolazili u velikom stresu. Mama se trudila svim silama počistiti i ukrasiti dom, obojati jaja, pripremiti šunku u kruhu, ispeći kolače i pobrinuti se da imamo sve što nam je potrebno. Od mojeg oca nije imala previše koristi, jer je svoje slobodno vrijeme kratio gledajući televiziju sa zelenog trosjeda u dnevnoj sobi, otkriva nam 35-godišnji Marko iz Zagreba.

Prijateljice mi govore da imam najboljeg muža u Zagrebu, ali što da vam kažem, žena se brzo navikne na dobro, sa smješkom nam priznaje Ivana, te dodaje. Blagdani su u našoj maloj obitelji stvarno najljepše vrijeme u godini. Marko i ja se ne opterećujemo time koliko toga imamo na stolu, već da je sve spremljeno s ljubavi. Zajedno idemo u nabavku, zajedno čistimo i spremamo i brinemo sa za svoje male anđele.

Na Uskrs je bila toliko umorna da je jedva čekala leći i odmoriti se od višednevnog napora, dodaje. Nije joj bilo do ničega, i s vremenom sam shvatio da je tako jer joj nitko ne pomaže. Od nas djece to nije ni očekivala, niti tražila. Ne znam kakav je imala dogovor s tatom.

S deset godina počeo sam je moliti da mi da zadatke. Ponudio sam se da odem do trgovine kad joj je ponestalo brašna, jaja ili nekog drugog sastojka. Brao sam joj listiće i cvijeće za kuhanje jaja u luku. Brisao sam prašinu, slagao cipele u predvorju... Radio sam što god sam mogao da joj olakšam. Zavjetovao sam se ću jednog dana kad budem imao svoju ženu i djecu biti bolji od svojeg oca,
ističe Marko.

Šarmantni Zagrepčanin u ranim je dvadesetim godinama upoznao Ivanu, zaljubio se u nju na treći susret (za sve je kriv tulum u studentskom domu na Savi!), a nakon tri godine hodanja izgovorili su sudbonosno da. Danas su ponosni roditelji petogodišnje Mije i trogodišnjeg Lukasa. Ostalo je, kažu, povijest.

"Najbolji muž u Zagrebu"

Prijateljice mi govore da imam najboljeg muža u Zagrebu, ali što da vam kažem, žena se brzo navikne na dobro, sa smiješkom nam priznaje Ivana te dodaje:

Blagdani su u našoj maloj obitelji stvarno najljepše vrijeme u godini. Marko i ja se ne opterećujemo time koliko toga imamo na stolu, već da je sve spremljeno s ljubavlju. Zajedno idemo u nabavku, zajedno čistimo i spremamo i brinemo se za svoje male anđele.

Nikad nisam naučio peći kolače, ali znam izmjeriti sastojke na kuhinjskoj vagi
, ponosno ističe Marko.

Iako nije vješt u kuhinji, njegova supruga tvrdi da je majstor u masaži ramena i stopala nakon što ona odradi cjelodjevnu smjenu za štednjakom. Kad Ivana kuha, on spremi djecu i odvede ih u park.

Svako ima posao u našoj maloj obitelji, čak i klinci. Oboje će ove godine pomagati kod farbanja pisanica, a Mija će paziti na brata dok Ivana i ja čistimo kuću, ističe Marko.

Prava zabava ionako počinje tek kad odradimo sve blagdanske poslove u kući.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju