Slatkih trenutaka iz djetinjstva uvijek se rado prisjećamo, a oni su najčešće vezani uz lijepe uspomene koje smo doživjeli sa svojim najbližima. Sada kada smo odrasli, želimo svojoj djeci osigurati jednako lijepe uspomene na djetinjstvo tako što ćemo im pružiti svu ljubav i podršku kroz male stvari koje će njima mnogo značiti.

Igre s drugom djecom

Igra skrivača, graničar, školica i gumi-gumi samo su neke od igara koje smo kao djeca igrali sa svojim malim prijateljima. Vremena se nisu puno promijenila, baš kao ni ove igre koje djeca i danas igraju, a upravo su one izvor lijepih uspomena na bezbrižno djetinjstvo. Baš te potpune slobode, čiste sreće i zabave sjećat će se i naša djeca, a na nama je da im takvo djetinjstvo i osiguramo. I dok naša djeca imaju sreću uživati u svojem djetinjstvu pod budnim okom roditelja, neka nisu te sreće.

 

Ipak i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju pravo na sretno djetinjstvo bez briga i zato je Čarli odlučio pomoći hrabrim mališanima iz udruge SOS Dječje Selo Hrvatska kako bi osigurali da svako dijete raste u domu punom ljubavi. Tako je pokrenuta akcija pri kojoj se svakom kupnjom Čarlija „Sretno djetinjstvo“ donira 0,50 kn udruzi SOS Dječje selo Hrvatska, a u njoj možemo i sami sudjelovati i tako doprinijeti zaštićenom, sigurnom i sretnom djetinjstvu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Priče za laku noć

Iako s djecom neprestano provodimo vrijeme, ono na kraju dana rezervirano je za zajedničke trenutke kada se povezujemo sa svojim malenima na najljepši mogući način – vrijeme čitanja priče za laku noć. Bilo da je riječ o priči koju smo već s djetetom pročitali više puta ili je riječ o nekoj novoj bajci, dopustimo djetetu da samo odabere priču koju ćemo skupa pročitati. Udovoljavanjem njihovim malim željama stvaramo lijepe uspomene koje ostaju u sjećanju, a upravo će se tih priča i oni sjećati kada i sami postanu roditelji te će ih poželjeti podjeliti sa svojom djecom. Ti trenuci pred spavanje su vrijeme kada zaboravljamo na sve što se tijekom dana dogodilo, bilo da je riječ o suzama ili smijehu, i uživamo u stvaranju zajedničkih uspomena.

Odlazak na more

Sunce, more, plaža i dugi dani provedeni s prijateljima za svakog od nas jedno su od najljepših uspomena na djetinjstvo. Taj osjećaj sreće i zadovoljstva koji smo dijelili s prijateljima i najbližima nešto je čega ćemo se rado sjećati i u starim danima. Iako financijska situacija ponekad može biti teška, odlazak na more barem na nekoliko dana našim će mališanima ostati u lijepom sjećanju jer su upravo to trenuci kada svi zajedno bježimo od rutine i svakodnevice kako bismo se opustili i iskusili nešto novo. Na nama je samo da dobro isplaniramo obiteljski odmor i potrudimo ga se i ostvariti jer godine mladosti brzo prolaze i nećemo se niti okrenuti, a naši će najmlađi već odrasti.

Dolasci u vrtić

Jedno od sjećanja iz djetinjstva koje svatko od nas i danas pamti jesu dolasci naših roditelja po nas u vrtić. Iako nam je cijeli dan bio ispunjen zabavom i druženjem s našim prijateljima, najviše pamtimo upravo onaj trenutak kada su se naši roditelji pojavili na vratima vrtića kako bismo otišli kući. Iako zbog posla i raznih obaveza roditelji često ne mogu uvijek stići po dijete kada bi ono htjelo, važno je pojaviti se u trenucima koji su za dijete važni, poput priredbi, predstava ili utakmica, i biti uz njega kako bismo mu pružili podršku i kako bi ono znalo koliko je voljeno.

Obiteljske tradicije i rituali

Od ukrašavanja božićnog drvca do odlaska u park nakon vrtića – mali trenuci koje zajedno činimo s našom djecom ostaju u njihovu sjećanju zauvijek jer su to djelići sreće i bezbrižnosti koji se izgube jednom kada malo porastu i postanu svjesni obveza koje sa sobom nosi svakodnevica. Zato, dok su još mali, valja im usaditi vrijednosti i provoditi s njima male rituale, poput nedjeljnog ručka kod bake i djeda ili odlaska subotom u prirodu, kako bi se s osmijehom sjećali tih slobodnih dana bez brige koje sa sobom nosi odrastanje.

ČARLI Sretno djetinjstvo ČARLI Sretno djetinjstvo (Foto: PR)

Svako dijete ima pravo na lijepe uspomene i sretno djetinjstvo, a na nama je da im to i omogućimo. Kako bismo se pobrinuli da i djeca bez roditelja uživaju u bezbrižnoj mladosti, možemo se pridružiti Čarlijevoj akciji kupnjom Čarlija „Sretno djetinjstvo“ i dati svoj doprinos za sretno djetinjstvo onim najosjetljivijima među nama.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Labud po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju