Prva dama Francuske Brigitte Macron posjetila je francusko selo Giverny u društvu Akie Abe, supruge japanskog premijera.

Galerija

Giverny je poznat kao mjesto u kojem je slavni impresionistički slikar Claude Monet živio od 1883. sve do svoje smrti 1926. godine. Brigitte i Akie posjetile su Monetov dom i prekrasne vrtove koji su francuskom umjetniku poslužili kao inspiracija za neke od njegovih najpoznatijih i najcjenjenijih djela.

Za ovu prigodu francuska prva dama odjenula je provjerenu kombinaciju koju je već nosila, ali s malim promjenama.

Brigitte početkom 2018. u lakiranim gležnjačama
Brigitte početkom 2018. u lakiranim gležnjačama (Foto: AFP)

Izdanje sastavljeno od crnih hlača, bijele majice, bijelog sakoa i crnih "lakiranih" gležnjača prvi put odjenula je početkom 2018. godine prilikom susreta sa suprugom liberijskog predsjednika, Clar Weah, održanom u Elizejskoj palači.

Tada su joj najstroži kritičari njezina modernog stila prigovorili zbog odabira "lakiranih" čizmica kojima su zamjerili nedostatak elegancije i kazali kako bi klasična cipela poput salonke bolje pristajala ovom izdanju.

Brigitte je za izlet sa suprugom japanskog premijera opet odabrala lakirane gležnjače
Brigitte je za izlet sa suprugom japanskog premijera opet odabrala lakirane gležnjače (Foto: Profimedia)

S obzirom na to da je Brigitte od stupanja na funkciju prve dame ostala vjerna svom stilu koji ne mijenja unatoč (nezasluženim) prigovorima, njezine obožavatelje nije začudilo to što je ovu kombinaciju ponovila.
Ovaj put umjesto bijele majice odjenula je bluzu, a umjesto bijelog sakoa modne kuće Balmain odabrala je sličan model dizajnera Alexandrea Vauthiera.

Mala promjena primjetna je i kod gležnjača jer je prilikom posjeta Givernyju nosila model s nižom i širom blok-potpeticom.

Ankete

(7634) Kritičari cipela Brigitte Macron su…

rezultati povratak glasova446
rezultati

Pogledajte i:

Daj sve, osim crnih! 12 modela štikli u svim drugim bojama