U nedjelju 2. travnja u 11 sati na pozornici zagrebačkoga HNK održat će se već tradicionalni program pod nazivom Ususret premijeri, kojim će biti predstavljena opera "Don Carlo" Giuseppea Verdija, čija se premijera priprema za 10. travnja

Moderator programa Branimir Pofuk razgovarat će o radu na predstavi s autorskim timom predstave: dirigentom Eliem Boncompagnijem, redateljem Derekom Gimpelom te ravnateljem Opere Nikšom Barezom i intendanticom Dubravkom Vrgoč.

U sklopu programa predstavit će se operni solisti Tomislav Mužek (Don Carlo), Adela Golac Rilović (Elizabeta), Dubravka Šeparović Mušović (Eboli), Ljubomir Puškarić (Rodrigo), Luciano Batinić (Filip II.) i Gorana Biondić Ruško (Tebaldo) u izvedbama najatraktivnijih arija iz Don Carla. Klavirska pratnja je Dorijan Ivezić.

Opera se izvodi na talijanskom jeziku, uredio ju je Elio Boncompagni, u pet činova, uključujući zadnju verziju opere iz 1886., s dodatnim dijelovima iz prve izvedbe u Parizu 1867. bitnih za glazbene i dramaturške vrijednosti.

Program:

1. arija Eboli iz 2. čina: Nel giardin del bello
2. duet Elizabete i Don Carla iz 2. čina: Io vengo a domandar
3. kvartet Elizabete, Eboli, Rodriga i Filipa iz 4. čina: Giustizia Sire
4. smrt Pose iz 4. čina: Che parli tu di morte… O Carlo, ascolta
5. scena Don Carla i Filipa iz 4. čina: Chi rende a me quest’ uom

Ulaz na program "Ususret premijeri" je besplatan.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju