Nesigurnost u vlastito tijelo nema nikakve veze s izgledom. Potvrdila je to i Naomi Campbell u razgovoru za Good Morning Britain

Galerija Naomi Campbell - 2 Naomi Campbell - 9 Naomi Campbell - 10 +7 Naomi Campbell na vrhuncu karijere
Naomi Campbell
jedna je od originalnih supermodela iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, čije je ime često bilo stavljano na ljestvice najljepših žena svih vremena.

U svojoj karijeri često se nosila s predrasudama, ali i rasizmom. "Crna pantera“ možda je bila jedna od najpopularnijih manekenki svijeta, ali je bila uvijek manje plaćena od svojih kolegica Cindy Crawford ili Linde Evangeliste.

U svijet mode zakoračila je vrlo mlada, a prije 16. rođendana već je snimila naslovnicu za britanski magazin Elle. Pozirala je ispred slavnih fotografa Petera Lindbergha, Herba Rittsa i Brucea Webbera te nosila kreacije poznatih dizajnera poput Giannija Versacea, Isaaca Mizrahija i Azzedinea Alaije.

Iako se danas uglavnom bavi humanitarnim radom te prikuplja sredstva za siromašnu djecu u Africi, i u 48. godini života povremeno snima modne editorijale te nosi revije. Obožavatelji tvrde da nikad nije izgledala bolje.

Upravo zato mnoge je iznenadilo Naomino priznanje da pati od pomanjkanja samopouzdanja.

Uvijek sam bila nesigurna u svoje tijelo. Kad sam prvi put došla u New York, nisam mogla nositi vruće hlačice. Ako sam nosila nešto usko, uvijek bih oko sebe omotala kardigan da sakrijem pozadinu, otkrila je u razgovoru za televizijsku emisiju Good Morning Britain. Naomi Campbell - 8 Naomi Campbell na vrhuncu karijere (Foto: AFP)
Otkrila je i da joj je bio problem opustiti se noseći reviju donjeg rublja ili snimajući neku kampanju u intimnom rublju.

Tako sam se oduvijek osjećala. Trebale su proći godine prije nego što sam se počela osjećati ugodno odrađujući posao u donjem rublju.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri često se nosila s brojnim predrasudama, ali i rasizmom. "Crna pantera“ možda je bila jedna od najpopularnijih manekenki svijeta, ali je bila uvijek manje plaćena od svojih kolegica Cindy Crawford, Linde Evangeliste ili Christie Turlington.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako se tijekom godina mijenjala Naomi Campbell. Naomi Campbell Naomi Campbell na predstavljanju kolekcije Louisa Vuittona za jesen 2018. (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju