Uređenje sobe za školarca može biti zabavno, ali i skupo. No postoji način kojim ćete urediti prostor svog školarca uz malo novca. Tajna je u dobrim detaljima i svevremenskim osnovnim komadima namještaja. Ovo su naše tri ideje za uređenje školskog kutka koji će izgledati genijalno i uz mali budžet.

 

Galerija Soba za mladu damu Ideje za uređenje školskog kutka Radni stol HERNING, JYSK, prije 599 kn, sada 400 kn +53 Stolica KLARUP, JYSK, prije 449 kn, sada 225 kn

1. UNIVERZALNA SOBA ZA ŠKOLARCA 

Bilo da se radi o sobi namjenjenoj za djevojčicu ili dječaka, ne možete pogriješiti s odabirom namještaja u boji drveta. Kada odaberete bazne komade, sljedeći je korak odabir palete boja koje ćete koristiti. Neutralne boje poput smeđe, sive i bijele razbijte detaljima u boji kao što su primjerice žuti jastuci u obliku emotikona. Osim što su univerzalne tematike, ti jastuci odgovaraju veselom karakteru svakog djeteta.

Policu iskoristite za izlaganje knjiga i omiljenih predmeta svoga mališana. Uz igračke iz djetinjstva i motivacijske kocke, na policu će se uklopiti i poneki novi detalj poput svijeće ili umjetnog sukulenta.

Stol opremite raznim pomagalima za učenje kao što su ploča na koju dijete može upisati sve svoje obveze, držač za papir i neizostavna stolna lampa. U metalnu kutiju smjestite post-it naljepnice, olovke, flomastere i sve što malom školarcu od pribora može zatrebati.

Univerzalna soba za školarca Univerzalna soba za školarca Foto: Nova Studio

2. SOBA ZA MLADU DAMU 

Bijela boja bazičnog namještaja poput stola, stolca, polica i kreveta daje vam mogućnost da žensku sobu transformirate svaki puta kada vaša mlada dama prelazi u drugu životnu fazu - od malene princeze, tinejdžerke pa sve do ozbiljne djevojke. Detalji ružičastih nijansi učinit će prostor ženstvenijim.

Poigrajte se s paletom boja od purpurne do puder ružičaste. Police ukrasite svijećama, ukrasnim kutijama i biljkama različitih veličina. Svjetleća kutija na kojoj možete ispisivati razne poruke postavljena na jednoj od polica zanimljiv je detalj koji će istaknuti kreativnost vaše mezimice. Udobnost sobe istaknite mekanim prekrivačima za krevet ili stolac te mnoštvom ukrasnih jastuka na krevetu.

Radni stol učinite poželjnim za učenje uz šarena pomagala, metalne kutije koje će organizirati nered i kolaž-okvir sa slikama ljudi koji su vašoj kćeri najveća podrška.

  Soba za mladu damu Soba za mladu damu Foto: Nova Studio

3. ''MUŠKI BRLOG'' ZA SREDNJOŠKOLCA 

Minimalizam je glavno pravilo kada je riječ o uređenju muške sobe za tinejdžera. Sve što mu treba jest jednostavan i funkcionalan radni stol te dobra gaming stolica.

Važno je prostor učiniti multifunkcionalnim s obzirom na to da srednjoškolci imaju širok spektar interesa. Mali prostor možete maksimalno iskoristiti tako da velike komade namještaja prislonite uza zid. Tako mu u sredini ostaje mjesta za druženje s prijateljima, uz prostor za učenje i vježbanje.

No iako minimalistična, muška soba može biti itekako moderno namještena. Suvremeno rješenje koje će zamijeniti klasičan prostor za odlaganje jest stalak za odjeću na koji može izložiti omiljenu odjeću i obuću, a tu su i detalji poput tematske posteljine, ukrasnih slova i stolne lampe, koji će sobu trasnformirati u pravi moderni muški brlog.

  \'\'Muški brlog\'\' za srednjoškolca \'\'Muški brlog\'\' za srednjoškolca Foto: Nova Studio

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju