Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja donesite najbolju odluku za sebe i svoju obitelj

Koliko često vam se događa da se uhvatite u koštac s problemom kada ste u njega već debelo zagazili, a sama sanacija štete puno je skuplja (na svim razinama) nego da ste reagirali preventivno? Nerijetko smo ozbiljnosti situacije svjesni tek kad nam voda dođe do grla i nažalost često smo to iskusili na vlastitoj koži. Kada je riječ o zdravlju, ipak bismo trebali stati i promisliti. Sve kreće od navika koje usvajamo od malih nogu, no kako se one dobre s vremenom često izgube, one lošije nesvjesno znamo prenijeti i na svoju djecu - i onda smo svi u problemu.

Tri ključna faktora za zdrave zube

Mnoge se zdravstvene organizacije raznim datumima i obilježavanjima trude povećati svijest o brizi za zdravlje, no ipak sve mora krenuti od nas samih. Jedna od osnovnih potreba je i potreba za hranom, a glavni alat su nam usta, pa opet, velika većina nas to zanemaruje i na zubare pomislimo tek onda kada od bolova više ne možemo misliti ili nam se samopouzdanje ozbiljno poljulja zbog ne baš tako blistavog osmijeha. Za hollywoodski osmijeh više ne morate živjeti u LA-u. Sve kreće iz vaše kupaonice.

Dobra četkica, pravilna higijena, redoviti posjeti stomatologu i već ste na 70%.

20.3 obilježava se Svjetski dan oralnog zdravlja koji promiče razvijanje svijesti o važnosti oralnog zdravlja i njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja. Izrazito je bitno već u najranijoj dobi osvijestiti važnost pravilne i uravnotežene njege zubi, a koja kreće već od četkice za zube. Na tržištu je njih more i vjerojatno muku mučite kako izabrati onu pravu. Razmislite o onoj koju preporučuju oni koji su na prvoj crti obrane od "grica i greca" – stomatolozi.

Kad ste zadnji put promijenili četkicu?

Prošlo je vrijeme običnih četkica nakon kojih gotovo da ni ne osjećate razliku kad prođete jezikom po zubima. Znanost i tehnologija napreduju, a sve u svrhu unaprjeđenja našeg zdravlja. Krenite od osnovne higijene i malih koraka – za početak dobre i kvalitetne četkice za zube. Električne četkice Philips Sonicare pokreće napredna sonična tehnologija uz koju čišćenje vaših zubi postaje jednostavnije, temeljitije i brže.

PR
PR (Foto: PR)

Sonična tehnologija

- Philips Sonicare napredna sonična tehnologija sedam puta je učinkovitija od manualne tehnologije
- sa 62.000 kombiniranih pokreta u minuti, sonične vibracije i amplituda pokreta stvaraju mikromjehuriće koji čiste između zuba i uzduž linije desni, čime se postiže efekt beskontaktnog čišćenja, pa je tako pogodna i za najosjetljivije desne i zubi
- Philips Sonicare u samo 2 minute postiže nešto što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana
- za razliku od obične četkice, savršeno čisti i međuzubni prostor, nježna je za zube i desni
- odlična je i za čišćenje ortodontskih aparatića i teško dostupnih mjesta
- sonična tehnologija izbjeljuje zube u samo sedam dana
- uklanja do 10 puta više naslaga
- u samo dvije minute nježno, ali dubinski, čisti vaše zube i desni

Već nakon prvog pranja učinit će vam se kao da ste zube zaista oprali po prvi puta.

Prve prave vidljive rezultate i potvrdu koliko su Philips Sonicare četkice zaista moćne, primijetit ćete nakon tjedan dana korištenja. Upravo zato ju preporučuje i Hrvatsko parodontološko društvo navodeći beneficije:

- sonična tehnologija čini zube čvršćima i bjeljima u samo sedam dana
- čisti zube u samo dvije minute
- masira desni
- čisti i na teško dostupnim mjestima (pogodna za aparatić)
- uklanja 10 puta više naslaga u usporedbi s običnom četkicom

Sad još kad krenete redovito na kontrole kod stomatologa i počnete prati zube minimalno dva puta na dan po dvije minute – zamislite što će se dogoditi nakon nekoliko mjeseci ili pak godinu.

Strah vas je odlaska zubaru? Evo što oni kažu

PR
PR (Foto: PR)

Doc.dr.sc. Ana Badovinac članica Hrvatskog parodontološkog društva kaže da Hrvati stomatologu većinom odlaze tek kad nastane problem, a ne na preporučene kontrolne preglede svakih 6 mjeseci.

Najčešći problemi s kojima pacijenti dolaze paradontologu su:

- krvarenje desni i povećanje gingive (zubnog mesa)
- pomičnost zuba
- naslage poput kamenca i razne druge posljedice neredovite higijene

Neadekvatna briga o zubima i zubnom mesu može dovesti do parodontoze i u konačnici ispadanja zubi. Upravo zato Hrvatsko parodontološko društvo predlaže Philips Sonicare četkice za zube kao što je model Diamond Clean 9000. Uz Hrvatsko parodontološko društvo Philips Sonicare preporučuju i brojni stomatolozi. "One su preporučljive za prevenciju upale zubnog mesa, dosežu teško dostupna mjesta bolje od običnih četkica, uklanjaju naslage i prilagođene su osjetljivim zubima i desnima." kaže Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent. i dodaje da se pravilnom njegom i prevencijom mogu spriječiti brojni problemi s kojima se pacijenti i stomatolozi svakodnevno susreću.

Prednosti u odnosu na obične četkice

Prema neovisnim istraživanjima utvrđeno je da ljudi u prosjeku zube peru samo 40 sekundi običnom četkicom za zube. To vrijeme nije dovoljno za učinkovito uklanjanje naslaga i bakterija. Philips Sonicare uz funkcije SmarTimer i QuadPacer daje korisniku jasan pregled nad vremenom i područjima čišćenja. Time omogućava da svi zubi budu jednakomjerno oprani, a vrijeme pranja produljeno, odnosno minimalno 2 minute koliko i preporučuju stomatolozi. Philips Sonicare četkice su za razliku od nekih drugih električnih četkica pogodne za osjetljive zube te 50% nježnije od obične četkice za zube.

Savršeno čisti zubi u samo 2 minute

Philips Sonicare četkica postiže vidljive rezultate već nakon prvog pranja, a dugoročno sprječava kvarenje zubi pa tako i odlaske zubaru. U nastavku vam donosimo nekoliko činjenica o Philips Sonicare četkici.

Uklanja 7 puta više naslaga

Zahvaljujući posebno oblikovanim glavama četkice koja se kreću u velikoj amplitudi, vlakna se prilagođavaju površini zuba čime se osigurava bolji površinski kontakt te time i efikasnije čišćenje.

Čišći i bjelji zubi u samo 7 dana

Uklanja površinske mrlje zahvaljujući gusto raspoređenim vlaknima i izbjeljuje zube već u 7 dana.

Čisti i na teško dostupnim mjestima

Zahvaljujući soničnim vibracijama, stvaraju se mikromjehurići koji dubinski prodiru između zubi i čiste teško dohvatljiva mjesta.

7 puta učinkovitija od obične četkice

Philips Sonicare jednim pranjem postiže što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana.

Dolazi uz 100 dana jamstava povrata novca

Philips vjeruje u kvalitetu svojih proizvoda te jamči klinički dokazane rezultate redovnim korištenjem četkice. Ako niste zadovoljni, Philips Sonicare četkicu možete vratiti unutar 100 dana nakon kupnje.