Tehnologija kojoj svjedočimo u 21. stoljeću znatno nam je olakšala komunikaciju s prijateljima i obitelji u ovom periodu, no postoji još jedan način uz koji ćete im se osjećati još bliže – svjetiljke.

Naime, na tržištu postoje svjetiljke koje se kupuju u setu od dva komada te vas mogu „povezati“ s bliskim osobama čak i ako su na drugom kraju svijeta. Za to vam je osim svjetiljke potreban samo internet.

Jednom kada se spoje na internet, svaka od svjetiljki iz seta mora se postaviti prema uputama koje dolaze uz nju, a često uključuju i mobilne aplikacije koje idu uz njih. Jednom kada se stave u funkciju, dvije ili više takvih svjetiljki mogu vas povezati s drugom osobom bilo gdje na svijetu. Kada je dodirnete, svjetiljka preko internetske veze šalje signal bilo gdje na svijetu kako bi se aktivirala druga svjetiljka ili više njih koje su dio istog seta.

Kada dodirnete svoju svjetiljku, druga će se upaliti kod vama drage osobe, gdje god se nalazila.

Dakle, ako se upali vaša svjetiljka, znat ćete da osoba koje je pokrenula uključivanje misli na vas, gdje god se nalazila.

Evo i nekih takvih primjeraka svjetiljki koje prilikom kupnje uvijek dolaze u paru.

1. Svjetiljka s drvenim postoljem
Za one koje vole minimalistički izgled, no ipak uz dašak prirodnih elemenata poput drva, kao stvorene su svjetiljke s Etsyja čija cijena na Etsyju iznosi 1062 kn. Iako je cijena nešto viša, imajte na umu da je riječ o dvije svjetiljke. Visina svake je 12 cm, a širina 10 cm, pa stanu i u najmanji prostor.

2. Svjetiljka s mozaikom
Ako se želite povezati s čitavom obitelji ili većom skupinom prijatelja, posegnite za četvrtastim svjetiljkama koje svojim izgledom pomalo podsjećaju na egzotičnije krajeve, a dostupne su na Unncommon Goods. Cijena za dva komada je 1187 kn. Ako volite svjetiljke koje mijenjaju boju, ovo je dobar odabir, s obzirom na to da se u njoj mogu pronaći sve boje dugina spektra.

Također je možete namjestiti tako da pojedina boja bude vezana za određenog člana obitelji ili prijatelja pa, primjerice, zasvijetli li crvenim svjetlom, znat ćete da na vas misli vaša mama.

3. Svjetiljka sa stožastom spiralom

Isti proizvođač nudi i svjetiljku koja je kombinacija drvenih elemenata u obliku spirale i modernih prozirnih, u obliku stošca, a cijena joj je 1382 kn za jedan set.

4. Svjetiljka s mozaikom od šperploče
U internetskoj trgovini Etsy može se naći svjetiljka od šperploče koja se može dobro uklopiti u nešto tradicionalnije uređene interijere. Cijena za dva komada je 1000 kn, a zanimljivo je da dolazi i s daljinskim upravljačem pa možete mijenjati boje i s određene udaljenosti, primjerice dok pod dekicom gledate novu sezonu omiljene serije.

5. Plastična svjetiljka
Najjeftiniji set na listi, za cijenu od 630 kn, savršen je za male, minimalističke prostore. Glavna mu je značajka što također mijenja boje prema vašim željama, a može se nabaviti na stranicama trgovine Urbanoutfiters. Jedna je od njezinih prednosti to što je gotovo u potpunosti napravljena od plastike, pa se ne može tako lako slomiti ako slučajno padne na pod.

Savjet: Slične modele možete pronaći i na drugim internetskim stranicama, poput Amazona, no kada ih naručujete, pripazite na to da uz njih ide i adapter primjeren europskih utičnicama.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju