I kao zadnja vježba u našem Fit izazovu – dragi nam plank, s kojim radi cijelo tijelo, ''obogaćen'' podizanjem bučice, zbog čega je ova vježba idealna za ravan trbuh i oblikovan gornji dio leđa.

  Galerija Vježba - plank povlak Vježba - plank povlak Vježba - plank povlak +2 Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit!

Došli smo i do zadnje vježbe u našem 21-dnevnom izazovu, uz pomoć kojeg smo, nadamo se, s našom trenericom Ninom i njezinim vježbama za cijelo tijelo usvojili zdrave navike koje će nam pomoći postati i ostati fit. Za kraj smo ostavili vježbu s kojom radi cijelo tijelo, ali posebice je učinkovita za ravan trbuh i isklesan gornji dio leđa. Za izvođenje ove vježbe potrebni su vam samo jedna bučica od dva kilograma i prostirka.

  Vježba - plank povlak Vježba - plank povlak (Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac)

VJEŽBA – PLANK POVLAK

Spustite se u plank s ispruženim rukama. Neka vam trup tijekom izvođenja vježbe cijelo vrijeme bude stabilan. Laktom u strop podižite bučicu prvo lijevom pa desnom rukom s izdahom u vraćanju ruke u pod. Naizmjence podižite bučicu i izvodite cijelu vježbu 45 sekundi.

S tom vježbom završavamo naš Fit izazov te se nadamo da su vam te vježbe i zdrava prehrana nakon 21 dana postali navika. Nastavljate li s vježbanjem i nakon izazova, za početak su vam dovoljna tri treninga tjedno, a dužinu izvođenja vježbi postepeno povećavajte kako dolazite u bolju formu.

U danima pauze odmarajte se. Ako svaki dan iznova opterećujete mišiće, nećete im dati priliku da se oporave niti razvijaju. Stoga, ne zaboravite tijelo pripremiti za idući trening, i to pravilnom prehranom.

Kombinirajte vježbe po želji, a savjeti za bolju figuru i dalje se kriju na tanjuru. Proteini su temelj naših mišića i njihov unos treba biti stabilan tijekom cijeloga dana. No, budući da bi prvi obrok u danu trebao biti najobilniji, preporuka je da se upravo doručkom unese najveća količina visokovrijednih proteina, kao i pola sata nakon treninga kako biste nahranili mišiće i produljili osjećaj sitosti.

PIK Šunka PIK Šunka (Foto: Nova Studio)

Nedostatak vremena ne smije vam biti izlika da se ne hranite uravnoteženo, pogotovo kada u hladnjaku imate uvijek prave namirnice za pripremu brzih i ukusnih jela. Jedne od njih su i PIK Kuhana šunka ili PIK Šunka u ovitku, koje imaju samo 2 posto masnoće, a porcija od 85 do 100 grama zadovoljit će 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima.

PIK-ove šunke izrađuju se od biranih, najkvalitetnijih komada svinjećeg buta, a sav višak masnoće uklanja se ručno i s puno pažnje. Zbog toga su te šunke idealan odabir za sve one koji žele jesti kvalitetno, ali ne žele kompromis kad je u pitanju okus. Šunke će najbolje doći do izražaja u proteinskom sendviču, osvježavajućim salatama, kajgani ili pak tjestenini.

PIK-ove šunke izrađuju se od biranih, najkvalitetnijih komada svinjećeg buta PIK-ove šunke izrađuju se od biranih, najkvalitetnijih komada svinjećeg buta (Foto: Nova Studio)

Budite kreativni u pripremi obroka i odabiru vježbi koje smo vam tijekom ovog izazova pokazali i sigurno ćete uspjeti u svojem naumu da ostanete… i sit i fit.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju