Na popisu odjevnih komada oko kojih teško usuglašavamo mišljenja definitivno se nalaze i kombinezoni. I dok su ih jedne žene prigrlile i smatraju ga najboljom alternativnom haljinama, druge ih ne vole jer uglavnom baš i nisu najpraktičniji za nošenje. Međutim, i potonje često ugledaju model koji je toliko dobar da bi ga odmah poželjele u svom ormaru.

Galerija Valentina Walme Valentina Walme Valentina Walme +1 Valentina Walme

Tako je i nas predivna Valentina Walme svojom kombinacijom preobratila u ljubiteljice kombinezona.

Poznata hrvatska plesačica i partnerica Pedra Soltza u showu Nove TV "Ples sa zvijezdama", prošetala je Zagrebom u traper-kombinezonu komercijalnog modnog brenda Zara.

Valentina Walme Valentina Walme (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Dugačak model s rukavima i visokim ovratnikom kopča se sprijeda gumbima, a ima "cut-out" detalje na području struka te poderan detalj na koljenu zbog kojih je efektniji od klasičnih modela.

Valentina Walme Valentina Walme (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Kombinezoni su uistinu prešli dalek put od radničke i vojne odjeće do jednog od najpopularnijih komada na crvenim tepisima. U visoku modu prva ih je uvela vizionarka Elsa Schiaparelli u 30-im godinama prošlog stoljeća. Slavna talijanska dizajnerica zaslužna je za prve elegantne modele kombinezona, a američka dizajnerica Vera Maxwell u 40-ima je lansirala prve sportske modele za žene.

Cijenjeni modni magazin Vogue dao je svoj blagoslov kombinezonima 1964. godine kada je legendarni fotograf Irving Penn za njih fotografirao manekenku u modelu Guyja Larochea. Ostatak je povijest. Gotovo da nema modne kuće i dizajnera koji u 60-ima i 70-ima nisu lansirali svoje kombinezone i oni su na velika vrata ušli u manistream modu.

Danas su poželjni ne samo u večernjim ili svečanim prigodama, nego i najležernijim dnevnim. Sjajno se slažu sa štiklama, ali Valentina nam je pokazala da su i tenisice dobar par kombinezonu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju