Dva poštanska sandučića u Hrvatskoj ovih su dana izazvala zanimanje javnosti zbog poruka koje su osvanule na njima. Jednu poruku ostavila je Vanja Grgurić iz Škalnice, a drugu nepoznata autorica ili autor u Osijeku. Obje poruke vrlo su sličnog sadržaja koji je mnoge raznježio.

Poznato je da ptice svoja gnijezda savijaju na mjestima gdje se osjećaju zaštićeno, kako od vremenskih nepogoda tako i od drugih većih ptica i grabežljivca. A jednim takvim sigurnim mjestom za lijeganje jaja pokazao se i – poštanski sandučić.

Vanji Grgurić iz Škalnice, naselja u Primorsko-goranskoj županiji, već četiri godine ptica liježe jaja upravo u poštanskom sandučiću. "Tradicija" se nastavila i ove godine te je Vanja pokazala gnijezdo i jaja iz kojih će se uskoro izleći ptići.

Vanja ptici i njezinu gnijezdu uvijek poželi dobrodošlicu, a i brine se o gnjezdašcu, zbog čega je pored sandučića ostavila poruku za poštara.

Obavijest poštaru! U poštanskom sandučiću je gnijezdo pa molim da poštu stavljate u vrećicu koju smo vam pripremili. Hvala unaprijed, napisala je Vanja te tako omogućila da se ptići izlegu na sigurnom i u miru. Poruka vrlo sličnog sadržaja pojavila se i u Osijeku, a na svojoj Facebook stranici objavili su je volonteri osječkog azila.

Molim vas da poštu ubacite u otvor za novine ispod sandučića, u sandučiću je ptica napravila gnijezdo pa da joj ne smetamo. Hvala, glasi poruka koja je također mnoge raznježila te vratila vjeru u ljude.

Ipak se vidi svjetlo na kraju tunela, stoji u komentaru ispod fotografije ove poruke koja nam svima može biti inspiracija i poticaj da budemo bolji ljudi, obazriviji, pažljiviji i humaniji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju