Od trenutka kada se rodi, dijete se intenzivno razvija i raste, sve stanice u tijelu ubrzano se dijele, razvijaju se svi sustavi u tijelu pa tako i imunitet

 

 Imunološki sustav djece drukčiji je nego imunološki sustav odrasle osobe. Od rođenja, kroz predškolsku i školsku dob imunološki sustav djeteta razvija se, nadograđuje i, možemo reći, raste skupa s djetetom.

U razdoblju kada dijete prestaje dobivati protutijela od majke, po prestanku dojenja, kroz predškolsku, a sve do školske dobi, djetetov imunološki sustav nema još dovoljno zapamćenih patogena te je podložan čestim prehladama, virozama i infekcijama.

Nutrijenti potrebni za pravilan razvoj

Za normalan razvoj djetetu je potrebno osigurati raznovrsnu, zdravu prehranu, čest boravak na svježem zraku – i to ne samo preko ljeta, već i zimi, dovoljno igre i rekreacije te druženje s drugom djecom. Nažalost, svakodnevna hrana s modernim načinom života često ne pruža organizmu dovoljno mikronutrijenata potrebnih za pravilan razvoj. Pogotovo preko zime, kada je manje šarenog voća i povrća dostupno, djecu je teško uvjeriti u dobrobiti zdrave prehrane i to roditelje često ostavlja u nedoumici čine li dovoljno za zdravlje svog djeteta. Za imunitet najmlađih pomoć se može potražiti i u ljekarnama.

PR PR

Sirup za razvoj imuniteta

Vitosal Junior sirup za djecu novi je proizvod posebno prilagođen najmlađima i razvoju njihovog imuniteta, već od navršenih godinu dana. Sadrži vitamine C, D i E, vitamine B skupine te važne minerale cink i željezo. Dobro je znati da upravo vitamin D doprinosi normalnom razvoju imunološkog sustava kod djece te je potreban za normalan rast i razvoj njihovih kostiju. I jeste li znali da željezo doprinosi normalnom kognitivnom razvoju djece?

Vitosal ne sadrži konzervanse

Važno je naglasiti da sirup ne sadrži konzervanse i vrlo je ugodnog okusa. Vitosal Junior sirup je odličan izbor za najmlađe, za razvoj imuniteta te kao dopuna esencijalnih vitamina i minerala za cijelu godinu, a posebno u sezoni čestih infekcija.

Proizvod se također preporučuje i malim sportašima te djeci s nedovoljno raznolikom prehranom kako bi osigurali unos vitamina i minerala za imunitet koje sirup sadrži. Vitosal Junior sirup dio je Pharmoval linije dodataka prehrani, proizvodi se u Hrvatskoj i prodaje se u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, a možete ga naručiti i na internet trgovini drogerija.hr. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju