Slamnate torbe obično ostaju rezervirane za more i godišnji odmor, no ove lagane, ženstvene torbe mogu se nositi i čitavo ljeto, a ne samo na godišnjem. Prirodni materijal koji nas uvijek asocira na najtoplije godišnje doba čini ih idealnima za vruće ljetne dane, pa će jedna takva torba za svaki dan svakako dobro doći u garderobi.

Galerija Shein, 85 kn C&A, 113 kn Deichmann, 149 kn +11 Gioseppo (Rodea), 499 kn

Obično ih svrstavamo pod zajedničko ime slamnate torbe, ali pod time zapravo podrazumijevamo torbe izrađene od slame, rafije i jute. Zbog sličnosti tih dvaju materijala, rafija se često koristi kao alternativa juti, prirodnom predivu bijele, žućkaste ili smeđe boje, koje je žilavo i hrapavo.

H&M, 302 kn H&M, 302 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Razlika između rafije i slame jest u tome što je rafija biljka, dok je slama rezultat stabljike žitarica i otpad od mlata. Rafija je jednako prozračan materijal kao i slama, ali za razliku do slame, ima visoku otpornost na vatru.

Anatomska obuća ima puno obožavateljica Anatomski modeli: 10 sandala i natikača u kojima se ne trebate brinuti za bolove u nogama

Dakle, razlike postoje, ali od kojeg god od ova tri materijala izabrali torbu, možete biti sigurni da ćete imati "vjernu prijateljicu" za ljeto koju ćete lako kombinirati uz dnevne ljetne outfite, ali i večernje. U fotogaleriji pronađite 15 većih i manjih modela slamnatih torbi koje ćete željeti nositi cijelo ljeto, a ne samo na moru.

C&A, 113 kn C&A, 113 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Deichmann, 149 kn Deichmann, 149 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Primark, 54 kn Primark, 54 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju