Netflixov dokumentarac "Beckham" o karijeri i životu Davida Beckhama, jednog od najpopularnijih nogometaša svih vremena, probudio je nostalgiju za vremenom njegove najveće slave u kojem je cijeli svijet pratio dogodovštine Posh i Becksa (kako ih od milja zovu britanski mediji).

Victoria i David Beckham u jednom su trenutku uistinu bili najpopularniji par na svijetu i svakodnevno punili medijske stupce. Fokus je često bio na modi jer je David prvi nogometaš koji se isticao svojim stilom i modnim eksperimentima koje je poticala i Victorija.

Victoria i David Beckham 1998. na konferenciji za novinare na kojoj su potvrdili svoje zaruke Victoria i David Beckham 1998. na konferenciji za novinare na kojoj su potvrdili svoje zaruke (Foto: Profimedia)

Nekad pjevačica, a danas uspješna dizajnerica, Victoria svojim najvećim modnim grijehom smatra fazu usklađivanja kombinacija sa suprugom Davidom. Jedno od njihovih usklađenih izdanja koje se najviše pamti datira iz 1999. godine. Pojavili su se na otvaranju londonskog butika brenda Versace Jeans Couture u kožnatim komadima s potpisom modne kuće Gucci.

Victoria i David Beckham u usklađenim kožnatim kombinacijama Victoria i David Beckham u usklađenim kožnatim kombinacijama (Foto: Profimedia)

Ta kombinacija me proganja. Bilo je vruće. Nosili smo Gucci na večeri za Versace što je samo po sebi neprimjereno, priznala je u emisiji Andyja Cohena.

Ovih dana svi su se raspisali o njezinom nekadašnjem nezaboravnom modnom stilu koji je na trenutke uistinu bio živopisan. Na samom početku karijere i uspjeha s grupom Spice Girls, Victoria je uglavnom nosila jednostavnije odjevne kombinacije u neutralnoj paleti boja kako bi opravdala svoj nadimak Posh (otmjena).

Nekadašnji stil Victorije Beckham Nekadašnji stil Victorije Beckham (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

Onda je uslijedio velik stilski zaokret i faza eksperimentiranja. Njezine kombinacije s nogometnih terena jedno vrijeme svodile su se na tri modna komada - vruće hlačice, top i Birkinicu. Naravno, za svaku tekmu Victoria je birala Birkinicu u drugoj boji pa je u jednom trenutku postalo previše teško pratiti koliko ovih kultnih torbi uopće ima u svom ormaru.

Kombinacije u kojima je Victoria Beckham nekad dolazila na nogometne utakmice Kombinacije u kojima je Victoria Beckham nekad dolazila na nogometne utakmice (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

Za svečana događanja birala je kombinacije kakve danas vjerojatno ne bi odjenula ni da joj plate za to. Međutim, stilska evolucija normalna je stvar i Victoria se niti jednog svoj izdanja ne srami. Dapače, voli se šaliti na svoj račun i reći kako je imala loš ukus, ali ne žali zbog svojih modnih odluka, čak ni zbog ljubičaste vjenčanice u kojoj se udala za Davida.

Nekadašnji stil Victorije Beckham Nekadašnji stil Victorije Beckham (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

Ima jedna paparazzi fotografija na kojoj odlazim u trgovinu, pričam na telefon, nosim trenirku, nekakve tenisice i veliku srebrnu puffer jaknu. Sin Cruz poslao mi ju je i rekao: Mama, izgledaš tako kul, zašto se više tako ne odijevaš?' A ja sam pomislila kako bi me modna policija uhitila da se danas tako odijevam, našalila se u intervjuu za WSJ.
Njezina velika stilska transformacija započela je 2010. godine. Tada se, u želji da je svijet mode ozbiljno shvati nju kao dizajnericu i njezin brend, okrenula neutralnijim krojevima i bojama te vrlo elegantnoj i decentnoj odjeći.

Izdanja Victorije Beckham iz 2010. kada je započela njezina stilska transformacija Izdanja Victorije Beckham iz 2010. kada je započela njezina stilska transformacija (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

Odlučila se i na uklanjanje silikona iz grudi. Sve je na meni prirodno osim noktiju, male pomoći kod frizure i malo lažnog tena iz Saint-Tropeza. Nema više ni torpedo bazuka. Otišle su, našalila se u intervjuu za Vogue.

Danas je definitivno jedna od elegantnijih pojava u svjetskom šoubiznisu, ali njezine nekadašnje kombinacije još dugo će se pamtiti. Zavirite u galeriju i razgledajte još izdanja Victorije Beckham prije velike stilske transformacije.

Nekadašnji stil Victorije Beckham Nekadašnji stil Victorije Beckham (Foto: Guliver Images)

15 odličnih kombinacija Victorije Beckham koje bismo rado kopirali Kombinacije Victorije Beckham za modnu inspiraciju - 1 Kombinacije Victorije Beckham za modnu inspiraciju - 2 Kombinacije Victorije Beckham za modnu inspiraciju - 3 +15 Kombinacije Victorije Beckham za modnu inspiraciju - 4

Svečana kombinacija kojoj Victoria Beckham vjeruje više nego crnoj haljini Victoria i David Beckham na premijeri dokumentarnog serijala Beckham Victoria Beckham za premijeru je odjenula bijelo odijelo Victoria Beckham na dodjeli nagrada People's Choice +4 Victoria Beckham na večeri magazina Vogue i draguljarske kuće Tiffany

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju