Obožavatelji legendarnog akcijskog filma "Top Gun" iz 1986. godine ne mogu dočekati njegov nastavak.

Galerija Tom Cruise i Miles Teller na setu filma Miles na snimanju Tom Cruise snima nastavak kultnog \ +7 Tom Cruise na setu filma

Snimanje nastavka pod nazivom "Top Gun: Maverick" je u tijeku i iako se činilo da prolazi besprijekorno, američki tabloidi tvrde kako su se na filmskom setu pojavile trzavice između Toma Cruisea i Milesa Tellera.

Miles u filmu glumi Bradleyja Bradshawa, sina najboljeg prijatelja Petea Mavericka Mitchella, poručnika Nicka Goosea Bradshawa (Anthony Edwards) koji je u originalu poginuo prilikom izbacivanja sjedala iz aviona.

Iako se za sada malo zna o scenariju nastavka tj. glavnoj priči, potvrđeno je da je uloga Bradleyja Bradshawa druga po važnosti nakon uloge Petea Mitchella kojeg, naravno, i ovaj put tumači Cruise.

Potraga za glumcem koji će utjeloviti Bradleyja dugo je trajala, a produkcijski tim izbor je sveo na tri imena. Miles Teller, Nicholas Hoult i Glen Powell odradili su posebnu audiciju s Cruiseom, a ulogu je naposljetku dobio 32-godišnji Miles.

Tom Cruise snima nastavak kultnog \ Tom Cruise na setu filma "Top Gun: Maverick" (Foto: Profimedia)

Poznavatelji njegove karijere odmah su se zapitali kako će se Tom, koji je u filmskoj industriji poznat kao vrhunski profesionalac po pitanju radnih navika i ponašanja na setu, sporazumjeti s Milesom kojeg prati glas umišljenog prgavca.

Svoj doprinos negativnoj reputaciji mladi glumac dao je u nekoliko navrata. Tako se 2014. našao u središtu kontroverze zbog negativnih komentara na račun filma "Divergent" koje je izrekao u intervjuu za magazin W.

Osjećao sam se mrtvo iznutra. Nisam imao zanimljivu ulogu i prihvatio sam je zbog poslovnih razloga. To je bio moj prvi film koji će imati internacionalnu publiku, kazao je. Ne bi to bilo toliko čudno da pred njim nisu bila još dva filma iz franšize "Divergent" pa je njegov glasnogovornik odmah pokušao popraviti štetu i umiriti producente Lionsgatea kojima se Milesovi komentari i negativan PR koji ih prati sigurno nisu svidjeli.

Milesa prati reputacija odličnog glumca s vrlo teškim karakterom Milesa prati reputacija odličnog glumca s vrlo teškim karakterom (Foto: Getty Images)

Miles žali zbog svojih riječi. On cijeni svoj odnos s Lionsgateom i svoje sudjelovanje u franšizi, kazao je glasnogovornik za The Hollywood Reporter.

Godinu dana kasnije opet se našao se na meti kritika zbog intervjua za magazin Esquire tijekom kojeg je, između ostalog, "bubnuo" i šalu na račun silovanja. Iako je jednom prilikom kazao kako je imao dobar odnos sa svim redateljima s kojima je radio, s tim se sigurno ne bi složio Josh Trank, redatelj filma "Fantastic Four". On i Miles nisu se dobro slagali na snimanju, a prema riječima filmske ekipe u jednom trenutku umalo su imali fizički obračun.

Damien Chazelle dao mu je ulogu života, onu u filmu "Whiplash" za kojeg su kritičari imali samo riječi hvale, baš kao i za Milesovu izvedbu. Chazelle mu je ponudio i ulogu u filmu "La La Land", ali naposljetku je povukao svoju ponudu uz objašnjenje kako smatra da Miles u kreativnom smislu više nije dobar odabir za projekt.

Miles u društvu Jennifer Connelly Miles u društvu Jennifer Connelly koja filmu "Top Gun: Maverick" ima glavnu žensku ulogu (Foto: Getty Images)

Prije dvije godine glumac je uhićen u San Diegu zbog pijanstva te remećenja javnog reda i mira. Pijani Miles teturao je uz cestu kad ga je primijetila policija. Željeli su ga odvesti na četveosatno triježnjenje u obližnji volonterski centar što je uobičajena praksa u San Diegu, ali glumac se odupirao pa je naposljetku uhićen te pušten nakon četiri sata provedenih u policijskoj postaji.

Bez obzira na problematično ponašanje, neosporan glumački talent razlog je zbog kojeg mnogi redatelji i glumci žele raditi s njim. Talentom je osvojio Cruisea i Josepha Kosinskog, redatelja nastavka "Top Guna", ali izgleda da je Milesov težak karakter opet stao na put dobrim odnosima na setu.

Prema pisanju američkih tabloida, Cruise i Kosinski sve teže podnose njegove ispade na snimanju, a po kuloarima se priča kako bi ga mogli zamijeniti novim glumcem iako je, po produkcijskom planu, već snimio više od pola svojih scena. To navodno ne bi trebalo utjecati na datum premijere filma koja je zakazana za 26. lipnja 2020. godine.

Miles i Tom na snimanju Miles i Tom na setu filma "Top Gun: Maverick" (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju