Mnogi ljudi danas tvrde kako su umorni od sivila gradskih blokova i hladnih arhitektonskih ploha te kako bi voljeli živjeti i raditi u okruženju koje će ih osvježiti, smiriti, misaono poticati i uljepšati svakodnevnicu u okruženju u kojemu provode većinu svog vremena. Istinsko osvježenje u uređenju su okomiti vrtovi koji svakome daju mogućnost stvoriti umirujući osjećaj vrtnog zelenila ili šume u radnom i životnom prostoru bez bilo kakvog održavanja.

Priroda nevjerojatno utječe na mentalno zdravlje, smanjuje depresiju, ima snažan utjecaj na socijalno raspoloženje, smiruje, podiže energiju i općenito nas oslobađa od stresa.

Naš svakodnevni raspored često nam ne daje nikakvu mogućnost dodira s prirodom, no zahvaljujući tvrtki Tech Garden, sada se biljkama i zelenilom može popunili i "oživjeti" svaka suhoparna praznina modernih prostora i stvoriti vlastita zelena oaza. Na ovaj način, interijere mogu krasiti stabilizirani zeleni zidovi od mahovine i cvijeća, mala i velika stabla, bonsai stabalca, kugle od mahovine – bez zalijevanja, podrezivanja, sunca, tla i drugog načina brige.

U interijere se može unijeti raznoliko stabilizirano bilje u različitim oblicima kao što su bonsai stabalca, živice, fikusi i eukaliptusi, jumbo stabla, palme i borići te cvijeće

To je moguće zahvaljujući novoj tehnologiji stabilizacije, kojom biljke zadržavaju svoju fleksibilnost i prirodnu svježinu bez potrebe daljnjeg održavanja; ne trebaju zalijevanje, svjetlo ili prehranu dugi niz godina, a instalirati se mogu u najmračnijim i klimatiziranim dijelovima interijera bez straha da će uvenuti. Stabilizirane biljke su 100 posto prirodne, a stabilizacija je jedinstveni i potpuno ekološki proces.

U interijere se tako može unijeti raznoliko bilje u različitim oblicima kao što su bonsai stabalca, živice, fikusi i eukaliptusi, jumbo stabla, palme i borići, cvijeće, totemi, topiary stabla; zatim stabilizirani biljni okviri - uokvirene pločice od mahovine ili lišajeva ukrašene paprati, lišćem i cvijećem, te ukrasni zidovi od mahovine ili zid šuma i kišna šuma.

Moguće je napraviti i logotipe i natpise od mahovine, velike i male ukrasne kugle od mahovina, cvijeća, bršljana te čak dekorirani namještaj.

Tech Garden je ekskluzivni zastupnik tvrtke Belcat, europskog pionira opskrbe stabiliziranog bilja, a nudi kompletnu uslugu, od konzultacija oko optimalnog odabira bilja za Vaše interijere do dostave i montaže. Detalje o ponudi potražite na www.facebook.com/techgarden.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju