Jeste li znali da je kolagen protein koji igra ključnu ulogu u održavanju čvrste i mladolike kože? Iako ga organizam proizvodi prirodno, u stvarnosti se razina ovog proteina počinje smanjivati već u ranim dvadesetima. Dobre su vijesti da se protiv vidljivih posljedica nedostatka kolagena poput pojave finih linija, bora i opuštene kože možemo učinkovito boriti neinvazivnim estetskim procedurama i pravilnom njegom, a odsad i inovacijom iz Vichyja ‒ Vichy Liftactiv Collagen Specialist!

Očuvanje lijepog i mladolikog izgleda kože lica oduvijek je bilo u fokusu beauty rutina – stotinama godina unatrag ljudi su upotrebljavali maske od voća, povrća i raznih biljaka, kao i raznolika ulja i med, kako bi se borili protiv znakova starenja. Naglim razvojem znanosti i tehnologije u posljednjih nekoliko desetljeća došlo je do velikih pomaka u ovom području ‒ tako danas neke od najznačajnijih razvijenih metoda u borbi protiv znakova starenja uključuju kolagen, koji postaje ključni element u tom procesu.

Kolagen je vrsta proteina koji je zaslužan za čvrstoću i elastičnost koje našu kožu čine svježom, elastičnom i vidljivo lijepom. To je jedan od najvažnijih proteina u ljudskom tijelu. U dermi je zastupljen u količini od 80 posto i naše ga tijelo neprestano proizvodi kako bi održalo čvrstoću kože. Međutim, u stvarnosti se njegova razina počinje smanjivati već u ranim dvadesetim i tridesetim godinama, a izloženost zagađenju i život u urbanoj sredini pojačavaju taj negativan trend za čak 10%!

PR PR Foto: PR

Upravo zato, u posljednjih nekoliko godina pojavili su se neinvazivni estetski postupci nove generacije – rješenja čiji je glavni cilj stimulirati proizvodnju hijaluronske kiseline i kolagena, popust lasera, ultrazvuka, tretmana mikroiglicama ili biorevitalizacije. Zajedničko im je to što aktiviraju biologiju kože i potiču je na borbu protiv starenja – i upravo su one inspirirale stvaranje posljednje Vichy anti-age inovacijeLiftactiv Collagen Specialist, koja djeluje kao zamjena kod učinka gubitka kolagena i tako djeluje na znakove starenja!

Kako bi pomogao u borbi za što ljepšu, čvršću i mladoliku kožu te smanjio utjecaj svih čimbenika koji negativno utječu na proizvodnju kolagena, Liftactiv Collagen Specialist dokazano učinkovito djeluje na uobičajene znakove starenja kože poput bora, opuštenosti kože i pigmentacije, tako da stimulativno djeluje na čvrstoću, elastičnost i tonus kože lica. Osmišljen za žene koje traže inovativne stručne proizvode za 360 stupnjeva anti-age korekcije, Liftactiv Collagen Specialist smanjuje bore, poboljšava tonus i blistavost kože te ujednačava izgled tena.

Zahvaljujući posebnoj kombinaciji sastojaka u ovoj njezi nove generacije – biopeptidima, vitaminu CG i mineraliziranoj vodi Vichy – novi Liftactiv Collagen Specialist potiče prirodnu proizvodnju kolagena u koži, djeluje na hiperpigmentacije i jača prirodnu zaštitu kože. Klinički je dokazano da Liftactiv Collagen Specialist smanjuje pojavu bora na području oko očiju za 24% nakon samo osam tjedana primjene 1, a instrumentalnim testom pokazalo se i da već pri prvom korištenju ispitanice primjećuju poboljšanje tonusa kože za 52% i čvrstoće za 20%2.

Više informacija o sastavu i djelovanju njege Liftactiv Collagen Specialist potražite na web stranici Vichy.hr, kao i o varijanti ove dnevne njege sa širokim spektrom UVA/UVB zaštite SPF 25 – koja dodatno djeluje na tamne mrlje, siv i neujednačen ten pomoću glikolne kiseline i Phe-resorcinola. Vrijeme je da sebi priuštite njegu koja ide u korak s inovacijama, a istovremeno potiče prirodne procese borbe protiv starenja u vašem organizmu - za njegovanu, blistavu i mladoliku kožu!

Vichy Liftactiv Collagen Specialist: 304,12 HRK*
Vichy Liftactiv Collagen Specialist SPF 25: 304,12 HRK

*Navedene su cijene informativnog karaktera – Vichy nema precizne informacije o maloprodajnim cijenama u ovlaštenim ljekarnama i ne utječe na njih ni na koji način.

 

1 Kliničko mjerenje bora, 58 žena, 45 do 65 godina. Evaluacijska metoda: kliničko mjerenje bora uz Dinamični atlas, mjerenje nakon 4 i 8 tjedana.
2 Instrumentalni test, 24 žene.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju