Pronalazak idealnog tekućeg pudera svakoj ženi predstavlja noćnu moru, pogotovo onima koje muku muče s problematičnom kožom – aknama, prištićima i ostalim nepravilnostima.

 

  Galerija Vichy Dermablend 3D Correction puder Vichy Dermablend 3D Correction Vichy Dermablend 3D Correction +4 Vichy Dermablend 3D Correction

Tako je bilo i mladoj Katarini, koja već deset godina, otkako je ušla u pubertet, vodi ratove s prištićima i u njima stalno gubi.

Isprobala je sve, od pravilne prehrane do nove beauty rutine, čak se i klonila teških pudera jer joj koža nije mogla disati, što je dovelo do dodatnih upalnih procesa.

Vichy Dermablend 3D Correction puder Vichy Dermablend 3D Correction puder Foto: Andrea Paić

Prvi instinkt prilikom pojave prištića jest da ih prekrijemo, kao i ostale nedostatke, kako bismo se što bolje osjećali u vlastitoj koži. Upravo zbog te želje mnogi su kozmetički brendovi počeli razvijati još jednu granu beauty industrije – nekomedogenu kozmetiku.

Iako najvjerojatnije niste čuli za nekomedogenu kozmetiku, radi se o revolucionarnoj metodi make-upa koja ne začepljuje pore te ne pogoduje razvoju upalnih procesa. Takva vrsta kozmetike idealna je za osjetljivu kožu sklonu aknama i prištićima, ali i iritacijama jer dopušta porama da dišu.

Vichy Dermablend 3D Correction Vichy Dermablend 3D Correction Foto: Andrea Paić

Kozmetički brend Vichy još je 2016. godine kreirao puder koji prekriva sve nedostatke na koži, a u njega je dodana i salicilna kiselina keratolitičkih svojstava koja pogodno djeluje na nepravilnosti pomoću aktivnog sastojka Eperuline, koji ima umirujuća svojstva i smanjuje crvenilo te pomaže u sprječavanju pigmentnih ožiljaka od akni.

Vichy Dermablend 3D Correction Vichy Dermablend 3D Correction Foto: Andrea Paić

Upravo to tražila je i Katarina (22) kako bi svojoj koži omogućila potpunu i trenutačnu korekciju, smanjila vidljivost crvenila i nepravilnosti, a i htjela je isprobati nude efekt, odnosno učinak gole kože, koji omogućuje koži da izgleda prirodno. Godinama je, kako kaže, svoje lice prekrivala puderom u više slojeva, što je rezultiralo pojavom reljefaste maske koja bi joj još više istaknula nepravilnosti.

1. ODABIR NIJANSE

Katarina ima mješovitu kožu, a kako joj i sam naziv govori, takva se koža sastoji od mješavine određenih tipova. U proljetnom i zimskom periodu koža joj je suha i peruta se, dok je za vrijeme toplijih dana i viših temperatura – masnija. S obzirom na to da je svijetle puti, sa žutim podtonom, bojala se kako neće moći pronaći idealnu nijansu pudera.

Srećom, Vichy Dermablend 3D Correction kreiranjem četiriju boja olakšao je mnogim ženama prilikom odabira idealne nijanse jer ti isti puderi imaju iznimno visoku moć prilagođavanja koži i svim tonovima. Katarina je za sebe odabrala nijansu 15 – opal, koja se pokazala kao dobar odabir.

2. NANOŠENJE

Prije nanošenja kožu smo očistili i na nju nanijeli hidratantnu kremu, pa tek tada nanijeli puder. Vichy Dermablend 3D Katarina je nanijela prstima jer i inače tako stavlja puder.

Kada sam stavila puder na ruku, prije samog nanošenja, iznenadila sam se koliko je Dermablend 3D gust, možda čak i previše za moj ukus. No to se kasnije pokazalo izuzetno efektnim jer je mala količina dostatna da prekrije cijelo lice. S obzirom na to da imam suhu i problematičnu kožu, morala sam brzo nanijeti puder jer sam primijetila da se brzo suši na koži.

Vichy Dermablend 3D Correction Vichy Dermablend 3D Correction Foto: Andrea Paić

Katarina je primijetila da puder dobro služi i kao korektor te je prstom dodatno zakamuflirala ožiljke i rane koje je imala na licu.

3. ZAKLJUČAK

Budući da je to prvi put da koristi nekomedogeni puder, koji ne začepljuje pore i odličan je za prištiće i akne, Katarina je bila ugodno iznenađena.

Vichy Dermablend 3D Correction Vichy Dermablend 3D Correction Foto: Andrea Paić

Puder Dermablend odmah mi se svidio zbog odlične pigmentacije i laganog osjećaja na koži. Iako u Vichyju tvrde da bi puder mogao trajati i do 16 sati, nosila sam ga tek polovicu tog vremena i puder je stajao na mjestu!

Mlada Katarina kaže da ju je oduševilo to što napokon postoji proizvod koji je multifunkcionalan, a opet ne košta puno. Uz to, nada se da će joj potrajati dugo jer mala količina prekrije cijelo lice.

Puder ne izaziva prištiće, ne začepljuje pore, a pritom je primjeren za sve tipove kože. Pritom sadrži SPF faktor, a i pruža dobru hidrataciju zbog biljnog ulja, pa mi je koža ugodna i baršunasta – zaključila je.

Puder Vichy Dermablend 3D dostupan je ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama diljem HR po preporučenoj cijeni od 175 kuna. Pogodan je za žene i djevojke s masnom kožom koja je sklona aknama.

 

 



 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju