Postoji li zaštita od sunca prilagođena svim tipovima kože? Upravo imajući na umu različite potrebe kože, Vichy u svojoj ponudi proizvoda za zaštitu od sunca Capital Soleil pruža inovativne, lagane teksture koje omogućuju nesmetano uživanje u bezbrižnim ljetnim danima.

Premda o njezi i zaštiti kože treba brinuti tijekom čitave godine, naša koža najizloženija je sunčevim zrakama upravo u ljetnim mjesecima. Ida Prester i njezin suprug Ivan Peševski sa sinovima Rijom i Rokom bezbrižno su uživali u ljetnim radostima na svjetioniku Porer štiteći svoju svijetlu i osjetljivu kožu od sunčevih zraka Capital Soleil linijom proizvoda, bez ikakvih vidljivih promjena na koži, opekotina ili crvenila.

Da je u ljetnim danima moguće nesmetano uživati uz korištenje adekvatne UV zaštite potvrdila je i naša poznata voditeljica i glazbenica Ida Prester koja je, u društvu svoje obitelji, muža Ivana te sinove Roka i Rija, provela dva nezaboravna dana na mističnom svjetioniku Porer, izgrađenom još davne 1883. godine i smještenom na hridinastom otočiću nadomak Istre, a koji slovi kao mjesto s najljepšim zalascima sunca na Jadranu.

Vesela četveročlana obitelj, sklona avanturama, neobičnim putovanjima i novim iskustvima, dane je provodila u vožnji čamcem, pecajući i plivajući, u bezbrižnoj igri, prepričavajući doživljaje za stolom ispod vedrog neba, u neprekidnom društvu s valovima, vjetrom i suncem.

Boravak na svjetioniku bio je zbilja jedno predivno i romantično iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život, a posebno zato što je to bio prvi put da smo na otoku, uz svjetioničara, bili posve sami. Suprug se sjetio da ponesemo zmajeve koji su zbog vjetra stalno bili u zraku zbog čega su klinci bili oduševljeni, a mi smo uživali u predivnom zvjezdanom nebu kakvo se rijetko može vidjeti. Osjećali smo se kao da smo u nekom filmu Wesa Andersona, ispričala je svoje iskustvo Ida.

No boravak na svjetioniku usred mora, osim uzbudljivih avantura, krije i svoje zamke, a kako bi u njegovim čarima bezbrižno uživali, čitavog dana izloženi sunčevim zrakama, za zdravi izgled, njegu i zaštitu njihove kože od štetnog UV zračenja pobrinuo se Vichy i linija Capital Soleil proizvoda za zaštitu od sunca.

S obzirom na to da svi u obitelji imamo vrlo svijetlu i osjetljivu kožu, bez adekvatne SPF zaštite ne idemo nikuda, a kamoli na svjetionik gdje smo čitav dan izloženi sunčevim zrakama. Bilo mi je jako važno da se vratimo kući bez opeklina. Odabrani proizvodi Capital Soleil linije proizvoda za zaštitu od sunca omogućili su nam nesmetano uživanje u ljetnim radostima, a nakon dva dana provedena pod vedrim i sunčanim nebom nitko u obitelji nije uočio crvenilo niti ikakve druge promjene na koži što mi je potvrdilo, da Vichy štiti i vrlo osjetljivu kožu i u ovako ekstremnim uvjetima, objasnila je Ida.

U nastojanju da očuva čistoću mora i bogat podvodni svijet u njima, Vichy je svoje proizvode Capital Soleil vodicu za zaštitu od sunca i Capital Soleil Eko mlijeko za zaštitu od sunca testirao u uvjetima morskog života kako bi kreirao zaštitu od sunca koja ne štiti samo našu kožu već i biljni i životinjski svijet u moru. Testiranja su utvrdila kako formule ovih novih Capital Soleil proizvoda nemaju štetni utjecaj na žive organizme u moru. Formulacija eco-friendly pakiranja Capital Soleil Eko mlijeka za zaštitu od sunca je 94% biorazgradivo a ekološki dizajn pakiranja novog proizvoda smanjuje količinu plastike za 45%. Učinkovitost formula, ali i odgovornost prema prirodi koju ostavljamo budućim generacijama, čine nove Capital Soleil proizvode savršenima za boravak na svjetioniku u kojem je uživala Ida i članovi njezine obitelji.

Pazeći na svoju svijetlu i izrazito nježnu kožu, Ida je za zaštitu lica odabrala inovativnoformulo Capital Soleil UV-AGE DAILY, novi fluid protiv znakova fotostarenja s faktorom zaštite 50+. Capital Soleil UV-AGE DAILY je kreiran multidisciplinarnim pristupom kako bi se lakše adresirali vidljivi znakovi fotostarenja kože. Obzirom da je dokazano kako je više od 80% znakova starenja kože uzrokovano vanjskim faktorima, poput UV zraka i onečišćenja, Vichy je razvio inovativnu formulu Capital Soleil UV-AGE DAILY fluida čija je uloga zaštititi kožu od štetnih UV-utjecaja, ali i korigirati postojeće znakove fotostarenja poput bora, tamnih mrlja.

Tajna formulacije novog proizvoda je NETLOCK, višestruko patentirana tehnologija. Ova inovacija temelji se na principu emulzije: UV filtri zarobljeni su u mikrokapljicama koje tvore izuzetno tanak, ujednačen i iznimno otporan sloj kada se proizvod nanese na kožu. Osim što ima naprednu UVA i UVB zaštitu, UV-AGE DAILY je izuzetno lagan i prozračan, ne lijepi se za odjeću niti ostavlja bijele tragove. Zbog svega navedenog, Idi je bio savršen suputnik u njenom boravku na svjetioniku gdje je željela biti zaštićena, ali i nesputana i bezbrižna - a sasvim sigurno njenu će nježnu i svijetlu kožu štititi i na gradskim ulicama.

Kako bi koža svih članova Idine obitelji bila zaštićena od jakog sunca na svjetioniku, sigurnost im je pružilo novo Vichy mlijeko za lice i tijelo Capital Soleil Eko mlijeko za zaštitu od sunca s faktorom zaštite 50+. I formulacija i pakiranje kreirani su kako bi očuvali morski ekosustav. Ono što je posebno važno je da je mlijeko obogaćeno hijaluronskom kiselinom i donosi hidrataciju u trajanju 24 h što je posebno važno u svim uvjetima, a posebice onima nesvakidašnjima kao što je boravak na svjetioniku, a vulkanska voda jača prirodna obrambena svojstva kože. Capital Soleil Eko mlijeko za zaštitu od sunca je, također, otporno na vodu, lagane je teksture, ne ostavlja bijele tragove i brzo se upija. Tu je i Capital Soleil Mlijeko za tijelo SPF30 u o obiteljskom pakiranju, kao stvoreno za Idu i ljetne avanture njezine obitelji, namijenjeno osjetljivoj koži za muškarce, žene i djecu u potrazi za zaštitom od sunca.

Uz UV-AGE DAILY i Capital Soleil Eko mlijeko za zaštitu od sunca, tu je i CAPITAL SOLEIL vodica za zaštitu od sunca SPF50. Vodica u spreju inovativne je teksture te donosi osjećaj lakoće, svježine i ugode, osiguravajući zaštitu od sunčevih zraka. Otporna je na znoj i vodu, a formula je obogaćena beta karotenom za ujednačeniji i naglašeniji ten. Hipoalergena formula ispitana je na osjetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom.

Za sigurno i opušteno uživanje u ljetnim aktivnostima, važno je poznavati potrebe vlastite kože i pružiti joj najadekvatniju zaštitu. Inovativne teksture Capital Soleil mijenjaju percepciju o proizvodima za zaštitu od sunca, ukazujući da adekvatna zaštita od sunca može ujedno biti i ugodna za korištenje. Masne i neprivlačne teksture koje ostavljaju osjećaj težine na licu i bijele tragove su stvar prošlosti. Nezaboravna avantura Ide Prester i njezine obitelji na svjetioniku Porer dokazala je da itekako moguće nesmetano uživati u svemu što jedno uzbudljivo ljeto donosi, s provjerenim formulama prilagođenima svim tipovima kože i odabranim proizvodima pažljivima prema morskom eko-sustavu koji želimo očuvati za buduće generacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju