Dvije mame spojila je istovremeno i predivna i dirljiva priča. Naime, četverogodišnja kći Esther Gonzalez transplantirano je srce sina Heather Clark koji je iznenada preminuo sa sedam mjeseci. Tri godine nakon transplantacije prvi put su se susrele i Heather je čula kako srce njene bebe i dalje kuca

Dječak Lukas Clark imao je samo sedam mjeseci kada je iznenada preminuo. Njegova majka Heather Clark donijela je tešku, ali izuzetno velikodušnu odluku da donira njegove organe, srce, bubrege i jetru kako bi pomogla drugoj djeci. Tri godine kasnije, dogodio se čaroban trenutak – Heather je upoznala djevojčicu koja je dobila srce njena sina i čula ga kako kuca u njenim prsima.

Dječak Lukas Clark imao je sedam mjeseci kada je preminuo. Njegova majka Heather odlučila je donirati njegove organe. Tri godine kasnije Heather je upoznala djevojčicu koja je dobila Lukasovo srce

Srce Heatherina sina dobila je četverogodišnja Jordan Drake koja je patila od urođene srčane mane. Zahvaljujući transplantaciji Jordan je danas sretna djevojčica puna energija. Jordanina majka Esther Gonzalez i Heather pokušavale su stupiti jedna s drugom putem društvenih mreža i nedavno im je to i uspjelo.

Dvije mame susrele su se u bolnici u Phoenixu, a ono što je uslijedilo preplavilo ih je emocijama, ali ne samo njih, nego i cijeli svijet jer vijest o ovom dirljivom susretu obišla svijet. Heather je dobila stetoskop i prislonila ga na Jordanina prsa. Tada je začula otkucaje srca svoga sina koje sada pripada ovoj četverogodišnjakinji.

'To je tvoje dijete', rekla joj je Esther. Dvije mame zatim su pale jedna drugoj u zagrljaj dok su im niz lice tekle suze. Heather je otkrila da joj je odluka o anonimnom doniranju sinovih organa bila izuzetno bolna.

'Kada je moj sin umro znala sam da ne mogu napraviti ništa s njegovim organima pa sam pomislila zašto ne bi nekome drugome spasili život. Ali kada sam potpisala pristanak, osvjestila sam da moje bebe zaista više nema. I to je bilo jako teško', ispričala je Heather.

Čuti ponovno Lukasovo srce kako kuca, za nju je nevjerojatan dar.

'Srce je snažno lupalo. Osjetila sam da je Lukas pored mene. On nastavlja živjeti kroz Jordan, u to nema sumnje', kaže Heather Clark.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju