Organizacija vjenčanja posebno je uzbudljivo i izazovno razdoblje za mladence. Svatko ima vlastitu viziju svog savršenog dana, a možda je to upravo dnevno vjenčanje, idealno za one koji nisu od tulumarenja do pet ujutro.

Galerija Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 20 Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 14 Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 11 +22 Vila Bilogore u Maloj Dapčevici organizira i dnevna vjenčanja

Dnevna vjenčanja češća su u sezoni proljeće/ljeto, pa je sada idealna prilika da razmislite o toj opciji, ako svoje vjenčanje planirate za proljeće ili ljeto iduće godine. Dnevna vjenčanja savršena su prilika i za organiziranje vjenčanja na otvorenom i u prirodi.

Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 5 Vila Bilogore smještena je na prekrasnom imanju u srcu netaknute bilogorske prirode (Foto: Vila Bilogore)

Dnevna vjenčanja poseban su doživljaj kod nas koji organiziramo vjenčanja u prirodi. Tu smo u velikoj prednosti nad klasičnim salama u gradu i urbanim sredinama. Kod nas je priroda i uređen okoliš prvo što doživite kada kročite na naše imanje. Probudi u vama mnoge lijepe osjećaje.

Divno nam je slušati kada nam naši gosti odmah po dolasku pričaju hvalospjeve o ljepoti naše prirode. Upravo to mladenci navode kao glavni razlog odabira dnevne varijante vjenčanja.

Ostali razlozi su uglavnom sporedni, u smislu da im nije želja 'tulumariti' do jutra, odnosno da žele mirniju ili ležerniju svadbu. Zaista nam je ponekad žao sto nemamo više dnevnih vjenčanja jer upravo je to smisao vjenčanja u prirodi, uživati u prirodi i laganoj atmosferi, uživati u svom danu tokom cijelog vremena provedenog na našem imanju, govori nam Branka Rekić, čija obitelj posjeduje imanje Vila Bilogore na kojem se, između ostalog, održavaju i vjenčanja. Prekrasno imanje u srcu netaknute bilogorske prirode, ujedno je i jedini prirodni resort za vjenčanja u Hrvatskoj.

Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 16 Vila Bilogore jedini je prirodni resort za vjenčanja u Hrvatskoj (Foto: Vila Bilogore)

U Vili Bilogore dnevna vjenčanja obično počinju oko 14 sati prijemom uzvanika u dvorištu uz piće dobrodošlice. Potom se druženje proširi na cijelo imanje uz koktele i aperitive.

Najslasnije druženje događa se u našem stogodišnjem preuređenom štaglju gdje u autohtonom okruženju gosti mogu uživati u svoj raznolikosti okusa i delicija našeg zavičaja s prekrasno uređenog buffet stola. Posebna pogodnost dnevnih vjenčanja može biti i roštilj na otvorenom za ljubitelje ležernije varijante vjenčanja.

Nedugo zatim slijedi trenutak za vječnost, svečani čin vjenčanja. Uzvanici se okupljaju na, posebno za tu priliku uređenom djelu imanja. Slijedi nastavak druženja uz ugodnu glazbu i vrhunska pića sve do prvog slijeda večere u svečanoj sali. Večeri obavezno prethodi govor i zahvala kumova, otvaranje plesa koreografijom mladenaca, a zatim i najbližih. Druženje se nastavlja uz odabrani bend, sljedove vrhunskog jela i odabranog vina i tako sve do trenutka rezanja svadbene torte na terasi uz vatrometom obojeno noćno nebo.

Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 18 'Dnevna vjenčanja poseban su doživljaj kod nas koji organiziramo vjenčanja u prirodi' (Foto: Vila Bilogore)

Vrijeme je za darivanje mladenaca, a zatim još malo zabave na plesnom podiju i lagano se smanjuje broj uzvanika. Završetak zabave za najveselije goste obično je oko ponoći ili sat iza toga, opisuje Branka Rekić.

Postoji i negativna strana odabira ovakve varijante vjenčanja. Naime, nisu pogodna za radni dan. Petak je s godinama postao jednako popularan dan za vjenčanja kao i subota. No, petkom se ne može očekivati dolazak uzvanika ranije na svadbu. Mnogi rade i nisu u mogućnosti doći prije nego završe s dnevnim poslom, dolaze kući presvući se i urediti za dolazak na svadbu.

Vjenčanje na otvorenom u prirodi

Obzirom da Vila Bilogore organizira vjenčanja na otvorenom, kao najveću prednost dnevnog vjenčanja ističu upravo blistavu prirodu i tonove zelenila kojima imanje obiluje, druženje na otvorenom, na čistom zraku daleko od betona i buke grada. Također, dnevna vjenčanja otvaraju razne mogućnosti ovisno o preferenciji mladenaca i uzvanika.

Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 8 U Vili Bilogore dnevna vjenčanja obično počinju oko 14 sati (Foto: Vila Bilogore)

Možete imati lagano koktel druženje uz violinu i harfu za one koji vole malo 'fancy'. Možete imati chill and grill varijantu za one koji vole ležernija druženja ili pak rock and grill za one koji to ipak vole malo divlje, a možete i tradicionalno, samo bez glavobolje koju nosi tulum do pet ujutro, dodaje Branka.

Vila Bilogore nudi široki dijapazon usluga za vjenčanja, a kako su prilično udaljeni od grada, često je uzvanicima potrebna usluga smještaja ili prijevoza koje, naravno, imaju u ponudi. Također u ponudi imaju uslugu dekoriranja svečane sale i imanja, što je također usluga koju mladenci često odabiru. U ponudi imaju i vatromet, koji nije usluga koja se traži često, ali je spektakularan dodatak svakoj svadbi.

Ono što je za njih najveći, ali i najdraži izazov jest kada dobiju priliku organizirati svadbu za klijente koji imaju unaprijed razrađenu viziju svog velikog dana, a ta vizija izlazi van okvira njihove uobičajene ponude.

Tada najviše dolaze do izražaja naša volja, želja i sposobnost da ugodimo našim klijentima i damo sve od sebe kako bi njihov dan bio točno onakav kakvim su ga zamislili. I bolji od toga! Tad mi dolazimo na svoje i uživamo u svom radu i dugo godina skupljanim idejama, koje sada samo treba istresti iz rukava i dočarati mladencima poput 3D vizuala.

Takve svadbe su vrlo zahtjevne, ali organizacija je naša najjača strana. Takve svadbe iziskuju zaista puno posla i truda svih uključenih i svašta može krenuti po zlu, ali kada sve krene kako treba i sve radi kao švicarski sat točno i precizno, tada je naš ponos i zadovoljstvo veće od brda koja nas okružuju, ispričala nam je vlasnica Vile Bilogore.

Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 11 Dnevna vjenčanja savršena su prilika za organiziranje vjenčanja na otvorenom i u prirodi (Foto: Vila Bilogore)

Brankina je želja da mladenci češće biraju dnevna vjenčanja jer, kako ističe, za sve njih ugostitelje i koordinatore takvih evenata, dnevna vjenčanja nedovoljno su popularna i imaju ih premalo. Posebno za one koji organiziraju vjenčanja na otvorenom.

Vila Bilogore smještena je na prekrasnom imanju u srcu netaknute bilogorske prirode. Uz sve prirodne ljepote kojima imanje obiluje, toliko truda, rada i ljubavi ulažemo i u održavanje našeg imanja. Košnja trave, uređenje hortikulture, sadnja cvijeća i bilja, doslovce peglanje svake travčice i cvijeta, a gosti, nažalost, u većini slučajeva, stignu 1,5 do 2 sata prije sumraka i jedva da dožive svu ljepotu prirode, okoliša i uložene ljubavi i truda.

Svakako je najpopularnije vrijeme za dnevna vjenčanja proljeće i ljeto. Tada je priroda najbujnija i tada je naše imanje u punom vegetacijskom sjaju. Sve zeleno, mirisno, bajkovito, kaže.

Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 26 'Završetak zabave za najveselije goste obično je oko ponoći ili jedan sat' (Foto: Vila Bilogore)

Na upit koje greške mladenci najčešće rade kada organiziraju svoje vjenčanje, vrlo je jasna:

Greške mladenaca ne postoje kada organizirate vjenčanje kod nas. Mi jako dobro znamo slušati, a zatim savjetovati i prezentirati. Mi smo taj filter koji će pročistiti i odstraniti sve moguće potencijalne nedoumice. Da biste se uspješno bavili ugostiteljstvom i organizacijom evenata trebate biti jako strpljivi i profesionalni, s puno godina iskustva. Morate znati sve o poslu kojim se bavite i biti upućeni u nove trendove.

Uglavnom, s dugogodišnjim iskustvom koje posjeduje naš tim, ne može se dogoditi da pustite mladence da pogriješe. Puno razgovaramo s mladencima, dopisujemo se i podsjećamo ih što još trebaju sami napraviti, a što mi radimo za njih. Jednostavno želimo da svako vjenčanje bude za 10/10. Nama je bitan i svaki gost na vjenčanju jer kada je svaki gost zadovoljan, onda je naš rezultat sto posto i tu mi rastemo kao tim, poručuje vlasnica imanja Vila Bilogore.

Vila Bilogore organizira i dnevna vjenčanja - 14 'Ljepotu naše prirode mladenci navode kao glavni razlog odabira dnevne varijante vjenčanja' (Foto: Vila Bilogore)

Prešanje vjenčanih buketa sve je veći trend, a time se bavi Danijela iz Samobora Danijela Ninić iz Samobora bavi se prešanjem vjenčanih buketa - 9 Danijela Ninić iz Samobora bavi se prešanjem vjenčanih buketa - 5 Danijela Ninić iz Samobora bavi se prešanjem vjenčanih buketa - 4 +9 Danijela Ninić iz Samobora bavi se prešanjem vjenčanih buketa - 2

Inspiracija za buduće mladenke: 20 vjenčanih buketa koje možete kopirati Vjenčani buket Vjenčani buket Vjenčani buket +17 Vjenčani buket

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju