Svi ljubitelji retro kulture sigurno će se obradovati vijesti da se u rujnu održava prvo izdanje Vintage Zagreb Festivala. Od 5. do 19. rujna u samom srcu Zagreba moći ćete uživati u jedinstvenom spoju kulture '40-ih, '50-ih i 60-ih uz čitav niz zanimljivih događanja

Vintage Zagreb Festival održavat će se od 5. do 19. rujna u Cesarčevoj ulici. Zagrebački je to odgovor na veliki broj sličnih festivala koji su posljednjih godina pokrenuti diljem Europe pa i svijeta.

Sredinom prošlog stoljeća stil je bio jako važan, kako u modnom smislu, tako i u glazbenom i filmskom. Vintage festival predstavit će čitav niz umjetnika koji njeguju stilove tog razdoblja i retro kulturu, a svi zajedno će pokušati dočarati posjetiteljima što je to toliko privlačno u 40-im, 50-im i 60-im godinama, otkrio je idejni začetnik festivala Tomo Ricov.

Svi zainteresirani moći će vidjeti izložbe starih automobila i motora, kao i ručno izrađene bicikle iz SentiMental Bikesa. Bit će organizirana i prodaja starih gramofonskih ploča, a posjetitelji će moći sudjelovati i u plesnim radionicama poznate zagrebačke ekipe Back to Swing te pohađati tečajeve šminkanja i izrade frizura.

U ponudi će biti i usluge retro brijačnice čiji će brijači, tijekom festivala, dočarati stari zagrebački zanat brijanja koji je, nažalost, već pomalo i zaboravljen. Tijekom festivala održavat će se i modne revije na kojima će se hrvatski dizajneri predstaviti kreacije inspirirane modom 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a na festivalu će se moći razgledati, kao i kupiti i originalni retro namještaj.

Za glazbeni dio Vintage festivala angažirani su najbolji domaći retro bendovi i DJ-evi među kojima su B and the Bops, Swingersi, DJ Gogo, DJ Robert Mareković, DJ Bronco te Johnny and his Rockin' Tunes, a posjetitelji se mogu zabaviti i na hula hoop natjecanju, slikati se u photo boothu ili pak isprobati razne delicije u gastro kutku.

Sve informacija o programu potražite na službenoj Facebook stranici Vintage Zagreb Festivala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju