Tijekom svoje dugogodišnje službe, princ Filip, vojvoda od Edinburgha, prisustvovao je tisućama službenih događaja sa svojom suprugom, kraljicom Elizabetom II.. Većina tih događaja prolazila bi glatko, ali jednom je roj pčela napravio pravu pomutnju.

Bilo je to 2003. godine na smotri elitne pukovnije u dvorcu Windsor, a na mjestu događaja, kao jedini fotograf, bio je i Chris Young, tada zaposlenik Associated Pressa.

Chris se u jednom trenutku pomaknuo s mjesta koje mu je dodijeljeno na bolju poziciju i, kao i svi drugi, čekao dolazak kraljice Elizabete II.. Za to vrijeme princ Filip stajao je odjeven u vojnu odoru, spreman pratiti Njezino Veličanstvo.

U tom trenutku fotograf je postao svjestan neočekivanog roja pčela koji se pojavio na događanju. Uskoro se pojavila i kraljica koja, kada je ugledala pčele, nije mogla suspregnuti hihotanje. Cijela situacija izmamila je osmijeh i na lice princa Filipa.

Chris se pak našao u pravo vrijeme na pravom mjestu.

Prepoznao sam da je to ljudski trenutak. Ona se hihotala kao djevojčica, a i on se smijao. Mislim da je reakcija jednog i drugog bila poprilično jedinstvena, prisjetio se svojedobno fotograf koji je snimio životni trenutak kraljevskog para.

Ubrzo je kraljevski pčelar pozvan da riješi situaciju, nakon čega je ceremonija nastavljena po planu.

Ljubav koja je trajala 75 godina: 15 najnježnijih fotografija kraljice Elizabete II. i princa Filipa Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 2 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 3 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 4 +11 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 5

Što se tiče fotografa, on je bio oduševljen činjenicom da je kraljevski par ulovio u situaciji koja se ne viđa često. S obzirom na to da je bio jedini prisutni fotograf na događanju, znao je da će se njegove fotografije prodavati.

To može pokidati živce...Ako zabrljate, nitko neće dobiti sliku događanja, ispričao je fotograf.

Kada je poslao fotografije agenciji za koju je radio nazvao ga je urednik i rekao da postoji veliko zanimanje za njih i može li poslati još koju sliku koju je snimio.

Elizabeta II. Kraljica Elizabeta II.: Najdugovječnija žena na tronu koja je služila zemlji i kao mehaničarka

Nakon toga poslao je još fotografija trenutka u kojem je roj pčela izmamio osmijeh na lice kraljice, a fotografije iskrenog trenutka između kraljevskog para, kakve se ne viđaju često, dospjele su idući dan na naslovnice brojnih novina.

Kada je u dobi od 99 godina preminuo princ Filip, ova ista fotografija postala je viralna. Mnogi su je se sjetili i sada, kada svijet tuguje zbog smrti kraljice Elizabete II..

Princ Filip i kraljica Elizabeta II. Princ Filip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju