Na 77. Filmskom festivalu u Cannesu održana je premijera filma "Parthenope" scenarista i redatelja Paola Sorrentina. Radnja filma koji je u utrci za glavnu nagradu Zlatna palma vrti se oko žene imena Parthenope koja nosi ime svoga grada, ali nije ni sirena ni mit.

Galerija Kambođanska glumica Mean Sonyta u Cannesu - 4 Kambođanska glumica Mean Sonyta u Cannesu - 6 Kambođanska glumica Mean Sonyta u Cannesu - 5 +2 Kambodžanska glumica Mean Sonyta u Cannesu

U filmu "Parthenope" nastalom u talijansko-francuskoj koprodukciji glume Celeste Dalla Porta, Stefania Sandrelli, Gary Oldman, Silvio Orlando, Luisa Ranieri, Peppe Lanzetta i Isabella Ferrari. Uz glavne zvijezde filma na premijeri u Cannesu veliku pažnju privukla je i kambodžanska glumica i model Mean Sonyta. Prelijepa Mean nosila je impresivnu modnu kombinaciju inspiriranu glumičinom domovinom Kambodžom, državom u jugoistočnoj Aziji.

Kambođanska glumica Mean Sonyta u Cannesu - 2 Glumica Mean Sonyta u Cannesu je nosila impresivnu haljinu inspiriranu kambodžanskom kulturom (Foto: Profimedia)

Dizajn veličanstvene kreacije smaragdno zelene boje sa zlatnim detaljima inspiriran je kramom, čvrstim tradicionalnim kambodžanskim odjevnim predmetom koji se upotrebljava u razne svrhe, kao šal, marama, za pokrivanje lica, u ukrasne svrhe, pa čak i kao viseća mreža za djecu. Krama se također nosi omotana oko struka, glave i šake. Nose je muškarci, žene i djeca, većinom s kariranim uzorkom u crvenoj ili plavoj boji, tipičnim za taj odjevni predmet.

Kambođanska glumica Mean Sonyta u Cannesu - 6 Kambodžanska glumica Mean Sonyta u Cannesu (Foto: Profimedia)

Krama je kambodžanski nacionalni simbol pa ne čudi da je glumica Mean Sonyta izazvala oduševljenju među svojim sunarodnjacima kada se na crvenom tepihu 77. Filmskog festivala u Cannesu pojavila u impozantnoj haljini nadahnutoj kramom.

Kruti prednji dio haljine nastavlja se s veličanstvenim kariranim šlepom dugačkim nekoliko metara. Na haljini čiji dizajn potpisuje Harris x Amaris Desi izvezena su zlatna slova drevnog jezika sanskrta, a Mean Sonyta stajlingu je dodala i šešir čiji je dizajn nadahnut tradicionalnim šeširima od palmina lišća, koje stanovnici Kambodže nose u svakodnevnom životu.

Kambođanska glumica Mean Sonyta u Cannesu - 3 Dugački šlep na haljini kambodžanske glumice Mean Sonyte (Foto: Profimedia)

Tamara Kalinić zablistala u Cannesu u dvije totalno drugačije haljine - koja vam je ljepša? Tamara Kalinić u Cannesu 2024. - 3 Tamara Kalinić u Cannesu 2024. - 7 Tamara Kalinić u Cannesu 2024. - 1 +4 Tamara Kalinić u Cannesu 2024. - 8

Izgleda poput boginje: Eva Longorija "pomela" je crveni tepih u Cannesu Eva Longoria u haljini Elieja Saaba u Cannesu 2024. - 2 Eva Longoria u haljini Elieja Saaba u Cannesu 2024. - 5 Eva Longoria u haljini Elieja Saaba u Cannesu 2024. - 3 +2 Eva Longoria u haljini Elieja Saaba u Cannesu 2024. - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju