Prije 28 godina Anica Martinović ponijela je titulu prve pratilje na izboru za Miss svijeta. Ostao je to najbolji uspjeh Hrvatske na najpoznatijem svjetskom izboru ljepote. Osim najboljim plasmanom, Anica se može pohvaliti i činjenicom da je njezina haljina 1995. proglašena najboljim nacionalnim kostimom.

Galerija Robert i Anica Kovač Robert i Anica Kovač Anica i Robert Kovač +3 Robert i Anica Kovač

Kreacija dizajnerice Branke Donassy nazvana "Tisuću otoka“ toliko joj se svidjela već na prvoj probi da je oduševljeno komentirala kako će njezina haljina sigurno pobijediti.

Anica Martinović u haljini sa školjkama dizajnerice Branke Donassy Anica Martinović u haljini sa školjkama dizajnerice Branke Donassy (Foto: Stephan Lupino)

Anica Martinović u haljini Branke Donassy koja je proglašena najljepšom na svijetu na izboru za Miss svijeta 1995. godine Haljina koja je očarala svijet: "Anica Martinović morala se izboriti da s njom uđe u avion"

Nakon izbora Anica je nastavila graditi manekensku karijeru, a onda se u njezin život vratila stara ljubav. Robert Kovač i Anica bili su u vezi u mlađim danima, ali sudbina ih je razdvojila na neko vrijeme. Onda ih je Kupidova strijela opet pogodila i obnovili su svoju romansu. Zaručili su se 2000. godine, a vjenčali 29. prosinca 2001. godine.

Robert i Anica Kovač Robert i Anica Kovač (Foto: Jure Miskovic/Cropix)

Sudbonosno da izrekli su u zagrebačkoj crkvi sv. Križa. Nakon obreda vjenčanja uslijedilo je veliko svadbeno slavlje koje se održalo u hotelu Westin.

Dan vjenčanja Anica pamti i po jednoj zabavnoj anegdoti. U intervjuu za IN magazin svojevremeno je ispričala kako je tog jutra otišla oprati automobil svog oca, odjevena u trenirku, s friškom frizurom i velom na glavi.

Anica Kovač na svom vjenčanju 2001. godine Anica Kovač na svom vjenčanju 2001. godine (Foto: Andrej Kreutz/Pixsell)

Bez obzira na jutarnje radne akcije, na vjenčanju je izgledala savršeno. Visoka ljepotica udala se u vrlo jednostavnoj bijeloj vjenčanici A-kroja s čipkastim detaljima na predjelu struka. Preko haljine s tankim bretelicama u crkvi nosila bijelu krznenu stolu. Kosu je skupila u elegantnu punđu u koju je potom utaknula kratak veo.

Anica i Robert u braku su dobili troje djece, a kada su ih nedavno upitali u čemu je tajna njihove dugovječne ljubavi, našalili su se u svom stilu: Ne pričamo i ne viđamo se.

Robert i Anica Kovač Robert i Anica Kovač (Foto: Tonci Plazibat/Cropix)

Neobična vjenčanica Martine Tomčić: Haljina za žene koje igraju po vlastitim pravilima Ženja Moskaljov i Martina Tomčić oženili su se 2003. godine Martina Tomčić i Ženja Moskaljov vjenčali su se odjeveni u vrlo netipične svadbene komade Martina Tomčić izrekla je sudbonosno da u samoborskoj crkvi sv. Anastazije +1 Ženja Moskaljov i Martina Tomčić vjenčali su se 2003. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju