Svaka mladenka traži „ono nešto“ što će njezin dan učiniti još čarobnijim. Često su to detalji poput dekoracije ili jedinstvena vjenčanica kakvu nema nitko drugi, no u posljednje vrijeme i u našim se krajevima organiziraju pomalo „hrabrija“, tematska vjenčanja što ih svakako izdvaja u masi.

Galerija Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 8 Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 7 Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 6 +5 Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 5 Inspiraciju za takva vjenčanja možemo pronaći i u omiljenim nam bajkama. Iako se ne treba zanositi idejom da ćemo našeg princa na bijelom konju pronaći lako kao u bajkama, jednom kada nađemo tu posebnu osobu s kojom želimo dijeliti život, zašto ne bismo za naš najznačajniji dan posegnuli za elementima iz bajki?

Tako je razmišljala i Matija Hiršman iz Požege, koja maštovit pristup dekoraciji i vjenčanjima kojima se bavi u slobodno vrijeme sa svojim brendom Lulu Art. U nizu njezinih dekoracija kojima oduševljava za sve svečane prigode, jedno zauzima posebno mjesto.

Naime, Matija modernu mladenku vidi na pomalo drugačiji način, kao Snjeguljicu.

Oduvijek želim potaknuti ljude da izađu iz okvira, da se prepuste mašti, oslobode stereotipa i budu drugačiji. Kako sam zaljubljenica u bajke, inspiracijskim fotografijama mladenke kao Snjeguljice nastojala sam motivirati ljude i potaknuti ih da dođu na jednu takvu ideju. Željela sam da vide kako takvo vjenčanje može biti elegantno, lijepo i nadasve zanimljivo, govori nam ova velika kreativka.

Dovoljno je samo nekoliko detalja za potpun ugodaj kao iz bajke.

Njezina Snjeguljica vjenčanje zamišlja kao splet bijelih i crvenih tonova, uz obilje prirodnih elemenata i neizostavnu dekoraciju koja dočarava okruženje bajke. Tu nema šablona i simetrije, već je prisutna sloboda, zelenil i, priroda.

No sve je to daleko od Disneyevog prikaza princeza, kako napominje Matija.

Ljudi često ostanu zatečeni kada vide što sam mislila pod tematskim vjenčanjem u stilu Snjeguljice- Zamišljaju prenaglašene boje i detalje. No toga nema. Ne želimo vjenčanje pretvoriti u kič, nego u skladan spoj mladenkinog karaktera, elemenata koje vole, posebne vjenčanice i neizostavne prirodne dekoracije s mnoštvom cvijeća. Takvo vjenčanje može biti nadasve elegantno, govori nam Matija.

Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 8 Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 8 (Foto: Antun Hiršman)

Spoj temeljnih motiva bajke i elegancije
Zato svakoj mladenki koja razmišlja o vjenčanju u stilu Snjeguljice ili bilo koje duge princeze iz bajki savjetuje da sluša svoje srce i zaboravi na ono što bi mogla reći okolina. Uz ovih nekoliko trikova uspomene iz djetinjstva na najdraže animirane filmove mogu zaživjeti u elegantnoj varijanti koja će sve prisutne ostaviti bez daha, a mladenki priuštiti nezaboravno iskustvo.

Česta je zabluda da uz ovakvo tematsko vjenčanje nužno ide i prenakićena haljina kakve poznajemo iz animiranih filmova. No tematsko vjenčanje možemo postići i sa samo nekoliko elemenata na mladenki. Primjerice, mladenka može imati samo crveni remen ili broš, a veliku ulogu u tome mogu igrati i cipele, šešir, plašt ili nakit, ističe ova vješta dekoraterka koja oduševljava mladenke

Tematsko vjenčanje u stilu Snjeguljice može biti vrlo elegantno, ali i s obiljem prirodnih elemenata.

Kako napominje, dekoracija u sali koju smo odabrali za svadbeno slavlje također ne mora biti prenaglašena.

Može sadržavati samo elemente po kojima je bajka prepoznatljiva. Primjerice, u Snjeguljičinom slučaju to bi bile jabuke kao ukras na stolu, okvir starog ogledala koji može poslužiti kao pozadina za fotografiranje i slično, zaključuje Matija Hiršman.

Planirate li vjenčanje u skoroj budućnosti, prije svega zimi, a Snjeguljica je ujedno jedan od vaših najdražih likova iz djetinjstva, zašto se ne biste odvažili i izdvojili se u masi mladenki? Jer to je samo vaš dan.

Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 5 Vjenčanje sa Snjeguljicom u glavnoj ulozi može biti vrlo bajkovito - 5 (Foto: Antun Hiršman)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju