Nemate vremena za dugotrajno vježbanje? Ova jednominutna vježba spas je za sve kojima prenatrpani raspored "koči" fizičku aktivnost

Jednominutna vježba za cijelo tijelo sjajna je i korisna zato što aktivira sve velike skupine mišića u tijelu, izvodi se bez stanke između poteza i lako ćete je ‘ugurati’ u svoj prenatrpani raspored.

Fitness stručnjakinja Keli Roberts osmislila je vježbu za sve ljude ne mogu naći vremena za fizičku aktivnost.

Ne očajavajte ako vam u početku bude trebala minuta više. Kada dođete u formu, bez problema ćete je svladati unutar 60 sekundi. Cilj je da vježbu koju je osmislila fitness stručnjakinja Keli Roberts napravite što više puta tijekom dana - svatko od nas ima dužnost redovito ukrasti minutu vremena za sebe i svoje zdravlje.

Kada dođete u formu, možete je izvoditi u dužim intervalima od 10 minuta. Tada će vježba postati vaš saveznik u mršavljenju jer ćete vježbati s jačim intenzitetom i potaknuti metabolizam na brži rad.

1. Pozicionirajte tijelo u čučanj i stavite ruke ispred svojih nogu. Pridržavajte su rukama za tlo i zatim ispružite noge dok tijelo ne bude u položaju za rađenje sklekova. Stegnite trbušne mišiće i zadržite ovaj položaj 10 sekundi.

2. Napravite dva skleka, skokom ili povlačenjem nogu prema prsima vratite se u prvotni čučanj i zatim ponovite ovaj potez (2 skleka – čučanj) još dva puta.

3. Legnite na trbuh, izravnajte noge i ispružite ruke ispred sebe. Zatim istovremeno malo podignite ruke i noge iznad zemlje i zadržite taj položaj 10 sekundi.

4. Legnite na leđa, stavite ruke iza glave, podignite noge u zrak i savijte ih u koljenima pod kutom od 90 stupnjeva. Malo podignite glavu i ramena. Zatim desnim ramenom krenite prema lijevom koljenu i istovremeno ravno ispružite desnu nogu. Napravite vježbu s drugom stranom tijela (lijevo rame prema desnom koljenu uz ispruženu lijevu nogu). Ponovite 5 puta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju