Jesen je kao stvorena za nove početke, a među njih se može ubrojiti i početak redovitog vježbanju. Temperature su napokon nešto niže, što pogoduje vježbanju, no nije uvijek jednostavno zaista i početi.

Međutim, najpoznatiji stvaratelj animiranih filmova na svijetu, Disney, doskočio je i tome pa osmislio program koji spaja dvije naizgled nespojive stvari – njihove najveće hitove i vježbanje.

Zahvaljujući timu runDisney, koji je osmislio i koncept trčanja u dobrotvorne svrhe u Disneyevim tematskim parkovima diljem svijeta, i to u kostimima omiljenih likova, sada stiže nešto što svatko može napraviti kod kuće dok gleda njihove animirane filmove.

Riječ je o treningu inspiriranom njihovim najvećim hitovima u kojem se vježba uz glazbenu pozadinu znamenitih pjesama koje su osvojile i velike i male ili, pak, kada se u filmu primijete neki točno određeni detalji.

"Marinci" i izdržaji uz Arielu i princa Erica? Može!

Prvi film s kojim su započeli je Mala sirena. Čitav je splet vježbi osmišljen tako da pomaže trkačima ostati u formi, naročito onima koji se pripremaju za veliki Disneyev maraton koji je zbog pandemije koronavirusa pomaknut na 2021. godinu, no u njemu može uživati baš svatko.

Zamislite da radite neslavne „marince“ dok Ariela pjeva u pozadini ili pokušavate izgurati taj izdržaj (ili plank) dok princ Eric svira flautu. Ne zvuči toliko loše, zar ne?

Iako osmišljen za, kako je već spomenuto, trkače i njihovo opuštanje, neke od vježbi ovog programa mogu raditi i djeca, a spoj s jednim od omiljenih im crtića idealna je prilika za to da se počnu kretati.

Naime, kretanje je od presudne važnosti za dječji razvoj te ujedno jedna od temeljnih dječjih potreba. Djeca od rođenja u sebi imaju instinktivnu potrebu za kretanjem. Iznimno je važno poticati ih na to jer se time razvijaju njihova fizička, motorička, kognitivna i emocionalna obilježja. Štoviše, prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, u svakodnevicu djece trebalo bi biti uključeno barem 60 minuta umjerene do intenzivne tjelesne aktivnosti.

Ako i niste ljubitelj Male sirene, ne brinite jer je Disney najavio i vježbe uz druge naslove. Osim toga, i sami možemo osmisliti vlastite vježbe koje će ih pratiti, zar ne?


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju