Pazimo na prehranu, trudimo se vježbati, šetati, kretati se...kako bismo učinili što više toga za naše tijelo i zdravlje. No, što radite za svoje lice? Vjerojatno upotrebljavate određene kozmetičke proizvode, ali možete učiniti puno više.

I to na vrlo jednostavan način. Odvojite vrijeme za sebe i pomoću masaže pomozite svojem licu da izgleda zategnutije i mladenački.

Što točno trebate raditi? Face fitness trenerica Mia Šoškić pokazala nam je tri vježbe koje pogađaju različite mišiće lica i vrata. U nastavku pročitajte opis izvođenja svake od vježbi, a kako bi vam sve bilo u potpunosti jasno, pogledajte i video u kojem je Mia vježbe osobno izvela.

PRVA VJEŽBA - CAT EYES ILI MAČJE OČI

1. Dlanove stavite na sljepoočnice i sve povucite prema nazad.

2. Ostatak prstiju naslonite na glavu i zatim deset puta zatvarajte i otvarajte oči. Kada zatvorite oči, dodatno ih stisnite, a kada ih otvarate, otvorite ih širom.

Cijelo vrijeme dlanove fiksno držite na sljepoočnicama.

Ponovite vježbu još dva puta.

Slika nije dostupna I usred zime: Osam trikova za ruke nježne i mekane poput svile

DRUGA VJEŽBA - POLJUBAC U STROP (VJEŽBA ZA VRAT)

1.
Dlan položite ispod ključne kosti, a drugim dlanom obgrlite vilicu.

2. Uputite poljubac u strop i spuštajte ruku sve do ključne kosti.

Naizmjenično jednom pa drugom rukom napravite deset poljubaca i deset klizanja od vilice do ključne kosti istovremeno šaljući poljubac u strop.

Prije ove vježbe obavezno namažite ulje ili kremu na područje vrata.

Slika nije dostupna Neraskidiva povezanost: 12 znakova da je ona stvarno vaša najbolja prijateljica

TREĆA VJEŽBA - VJEŽBA ZA UBLAŽAVANJE NAZOLABIJALNIH BORA

1. Razmažite kremu na obrazima.

2. Stavite srednji prst i kažiprst ispod nosa i drugom rukom prelazite od područja ispod nosa preko nazolabijalnih bora do sljepoočnica, s time da ćete upuhati zrak u tu stranu obraza.

Radi se deset ponavljanja s jedne strane i deset ponavljanja s druge strane.

I to je to. Sve smo mi zaslužile vrijeme za sebe, pa zašto onda neko vrijeme ne odvojiti i za vježbe lica i vrata. Naravno, postoji još cijeli niz vježbi koje pomažu, a Mia je bila prezadovoljna rezultatima već nakon tri mjeseca vježbanja, tijekom kojih je za vježbe odvajala 15-ak minuta četiri puta tjedno.

Slika nije dostupna Popodnevno drijemanje: Kako u 15 minuta sna regenerirati tijelo?

Više informacija o njezinu radu i vježbama čeka vas na stranicama Face Fitness by Mia i Face workout by Mia, gdje Mia, između ostalog, u ponudi ima treninge uživo, kao i model pretplate s vježbama na hrvatskom i engleskom jeziku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju