Ne ostavljajte vodu i druga pića u plastičnim bocama u automobilu koji je parkiran na suncu jer toplina može promijeniti sastav napitaka u njima.

Zaključan automobil koji je parkiran na suncu tijekom toplijih dana može biti izvor neočekivane opasnosti.

Naime, ako je temperatura zraka 30 Celzijevih stupnjeva, u automobilu će narasti na 45 stupnjeva nakon samo pola sata mirovanja. U ljetnim mjesecima, pak, temperature dosežu između 50 i 70 Celzijevih stupnjeva.

Pri takvim ekstremnim temperaturama nije poželjno ni sjesti u automobil, a kamoli konzumirati piće iz plastične boce koja je bila u njemu.

Slika nije dostupna Izbjegnite je! Greška s ispijanjem vode zbog koje još teže podnosimo vrućine

Slika nije dostupna Pravi odgovor: Treba li po vrućinama piti više vode i kad sjedimo doma ili u uredu?

Bisfenol A i antimon

Studije su pokazale da plastične boce pri zagrijavanju ispuštaju štetnu tvar bisfenol A, koja u tijelu oponaša estrogen, uzrokuje hormonalnu neravnotežu, a povezuje se i s mnogim drugim bolestima, poput pretilosti i dijabetesa.

Na visokim temperaturama plastična ambalaža uzrokuje i ispuštanje metala antimona, koji također može biti štetan za ljudski organizam.

Voda 10 pobuna u tijelu koje nastaju kada ne pijete dovoljno vode

Pridržavajte se opisa na deklaracijama pa napitke u plasičnim bocama čuvajte na hladnom i suhom mjestu te tako spriječite neočekivane neugodnosti i probleme za vaš organizam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju