U nedjelju 25. siječnja u Cineplexxu Centar Kaptol i Cineplexxu City Center one Split, 'Labuđe jezero' u prijenosu uživo iz Boljšoj teatra. Nakon što su blagdani ostali u znaku Orašara koji je postavio apsolutni kino rekord po broju gledatelja za baletni prijenos, interes za baletom najslavnijeg teatra je veći nego ikada

Boljšoj teatar sezonu 2014./2015. tako nastavlja 25. siječnja najslavnijim baletom u povijesti, 'Labuđim jezerom', koji je svoju praizvedbu doživio 1877. upravo na pozornici slavnog teatra.

Nadolazeću izvedbu koju će uživo pratiti zagrebačka i splitska publika, obilježit će nastup primabalerine Svetlane Zakharove u ulozi Odette/Odile te nove zvijezde – Denisa Rodkina u ulozi princa Siegfrieda.

Uz slavnu glazbenu temu P. I. Čajkovskog i koreografiju J. Grigoroviča, Labuđe jezero je prikaz tragične ljubavne priče princeze Odette i princa Siegfreida, te će zasigurno biti izveden besprijekorno od strane velikog ruskog Boljšoj teatra.

Uz slavnu glazbenu temu P. I. Čajkovskog 'Labuđe jezero' je prikaz tragične ljubavne priče princeze Odette i princa Siegfreida, te će zasigurno biti izveden besprijekorno od strane velikog ruskog Boljšoj teatra

Prijenosu se posebno veseli i primabalerina HNK u Zagrebu, Edina Pličanić: Labuđe jezero je za mene najmagičniji i najljepši bijeli balet. Uloga bijelog i crnog labuda za mene je ostvarenje sna, svaki put iznova katarza u kojoj postižem sjedinjenje duha i tijela vođena divnom glazbom. Ove godine nažalost nije na repertoaru mog matičnog kazališta pa ću istinski uživati gledajući izvedbu Boljšoj baleta.

KRATKI SADRŽAJ
U palači, kraljevska obitelj i njihovi uzvanici su okupljeni u proslavi rođendana princa Siegfrieda. U veličanstvenoj ceremoniji, Siegfried postaje vitez; mlade djevojke nastoje privući njegovu pozornost, dok on jednu od njih bira za ženu.

Odjednom svjestan svojih budućih obveza, bježi u noć i sreće čudno jato labudova okupljenih oko čarobnog jezera. Bijeli labud tijekom dana, a žena tijekom noći, prekrasna Odette čeka svoju pravu ljubav da razbije prokletstvo.

Legenda o ovoj zagonetnoj labudici/ženi je jedan od najromantičnijih klasičnih baleta, prikladno smještena u vrijeme dvorske romantike i obilježena elegancijom, stilom i skladom.

Cineplexx poklanja 2 ulaznice za Centar Kaptol i 2 ulaznice City Center one Split.

Želite li biti jedna od sretnica koja će 25. siječnja u 16 sati uživati u baletom prijenosu potrebno je napisati ime kompozitora glazbe 'Labuđeg jezera' i odgovor sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu zadovoljna@novatv.hr do 24. siječnja kada ćemo objaviti dobitnike.

Dobitnice su Sandra Viljevac i Marina Mandić.

Čestitamo!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju