Puder je nezaobilazan dio većine kozmetičkih torbica. Ako ne svaki dan, mnoge žene koriste ga barem povremeno. On je temelj make-upa, platno na koje nanosimo ostatak proizvoda.

Galerija Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Collistar Perfect Wear Foundation MAC Pro Longwear Nourishing hranjivi vodootporni tekući puder +7 Pupa Wonder Me Foundation

Pronaći najbolji puder za sebe nije nimalo lak zadatak. Jedna od opcija koja je posebno popularna u ljetnim mjesecima su vodootporni i vodoobojni puderi koji su odličan odabir za dane u kojima želimo da nam šminka dugo traje unatoč visokim temperaturama i znojenju.

Vodootporne podloge formulirane su dugačije od običnih kako bi bile otporne na vodu. Obično sadrže sastojke zbog kojih proizvod bolje prianja na kožu. Osim razlike u formuli, ovaj proizvod je puder kao i svaki drugi, odnosno proizvod koji se koristi za ujednačavanje tona i teksture kože te kao baza za ostatak šminke.

Kao i u svakom drugom slučaju, bitno je da na kraju dana pomoću odgovarajućih proizvoda temeljito uklonite vodootpornu podlogu s lica.

Ako ste i sami u potrazi za vodootpornim ili barem vodoodbojnim puderom koji će izdržati i najveće vrućine, u nastavku teksta smo izdvojili desete opcija:

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

Ova mat podloga tu je da osigura besprijekoran izgled kože, a otporna je na znoj, toplinu i vlagu. Ovaj vodootporni tekući puder dolazi u cijelom nizu nijansi te ima srednju do jaku prekrivnu moć.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Collistar Perfect Wear Foundation

Ova pouzdana vodootporna podloga prekriva nesavršenosti, ujednačava ton kože i može izdržati gotovo sve. Otporna je na razmazivanje te na koži ostaje u savršenom stanju cijeli dan.

Collistar Perfect Wear Foundation Collistar Perfect Wear Foundation (Foto: Internetska stranica proizvođača)

MAC Pro Longwear Nourishing hranjivi vodootporni tekući puder

Ova vodootporna formula može se koristiti kao puder, ali i kao korektor. S lica je ne mogu pomaknuti ni kiša ni suze, a njezini tvorci ističu da se radi o formuli bez ulja koja zapravo odbija vlagu s površine lica.

MAC Pro Longwear Nourishing hranjivi vodootporni tekući puder MAC Pro Longwear Nourishing hranjivi vodootporni tekući puder (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Pupa Wonder Me Foundation

Ovaj puder je lagan i neprimjetan, a ten ujednačava i osigurava mu svjež izgled. Ne sadrži alkohol, ulja ni parabene te je nekomedogen.

Pupa Wonder Me Foundation Pupa Wonder Me Foundation (Foto: Internetska stranica proizvođača)

L’Oréal Paris Infallible 24HR Fresh Wear Foundation

Zahvaljujući svojoj formuli ovaj puder sa zaštitnim faktorom SPF25 otporan je na znoj i vodu. Nekomedogen je i prikladan za sve tipove kože, a na koži je lagan, prozračan i dugotrajan. Možete ga nanositi prstima, spužvicom ili kistom.

Ovaj puder je lagan i neprimjetan, a ten ujednačava i osigurava mu svjež izgled. Ne sadrži alkohol, ulja ni parabene te je nekomedogen. Ovaj puder je lagan i neprimjetan, a ten ujednačava i osigurava mu svjež izgled. Ne sadrži alkohol, ulja ni parabene te je nekomedogen. (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation

Ova podloga popularnog brenda koži osigurava besprijekoran izgled, dugotrajna je, lagana i ima prirodni mat završetak. Kožu zaglađuje i ujednačava, a istovremeno sadrži sastojke za hidratiranje i protiv starenja.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Nars Soft Matte Complete Foundation

Ovaj puder otproran je na vlagu i znoj, a koži osigurava prirodan izgled uz srednje do potpuno prekrivanje. Puder ne izaziva akne i ne čepi pore te je dugotrajan.

Nars Soft Matte Complete Foundation Nars Soft Matte Complete Foundation (Foto: Internetska stranica proizvođača)

NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop puder

Ova podloga ima laganu, ali vsoko pigmentiranu teksturu. Kontrolira sjaj i osigurava cjelodnevni mat izgled, prekriva nesavršenosti, vodootporna je i otporna na razmazivanje.

NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop puder NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop puder (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Osim toga formula je nekomedogena i ne začepljuje pore.

Mogu zamijeniti puder: Sedam toniranih krema s visokim zaštitnim faktorom U toplijem dijelu godine mnogi umjesto pudera koriste tonirane kreme La Roche-Posay Anthelios Age Correct CC krema s pomlađujućim učinkom (SPF 50) Eucerin Photoaging Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca (SPF 50+) +4 Missha M Perfect Cover BB krema (SPF 42)

Armani Power Fabric Foundation

Ovaj puder ima srednju do jaku prekrivnu moć te prirodni mat završetak. Na koži je jako ugodan, a lagana formula kožu ne isušuje. Puder je otporan na znoj, toplinu i vodu.

Armani Power Fabric Foundation Armani Power Fabric Foundation (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Avon Flawless Match Natural Finish Foundation

Tekuća podloga za lice popularnog brenda Avon hvaljeni je proizvod koji osvaja mekom i finom konzistencijom i odgovara svim tipovima kože. Ova formula koja voli kožu prožeta je hijaluronskom kiselinom, a na licu ne stvara osjećaj težine.

Avon Flawless Match Natural Finish Foundation Avon Flawless Match Natural Finish Foundation (Foto: Marina Matić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju