Zaštita od sunčevih zraka treba biti jedan od najvažnijih koraka u vašoj svakodnevnoj rutini. Kožu od sunca ne trebate štititi samo onda kada je sunce najjače, nego uvijek.

Galerija U toplijem dijelu godine mnogi umjesto pudera koriste tonirane kreme La Roche-Posay Anthelios Age Correct CC krema s pomlađujućim učinkom (SPF 50) Eucerin Photoaging Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca (SPF 50+) +4 Missha M Perfect Cover BB krema (SPF 42)

Osim što uzrokuju znakove starenja na koži kao što su tamne mrlje i bore, štetne sunčeve zrake mogu dovesti i do raka kože, a na našu kožu utječu čak i onda kada nam se čini da sunca nema.

Dakle, na kožu je poželjno svakodnevno nanositi proizvode s visokim zaštitnim faktorom. Kada je u pitanju lice, na tržištu postoje brojne opcije, a jedna od tih opcija su i tonirane kreme s visokim zaštitnim faktorom.

Osim što će odraditi posao kada je u pitanju zaštita od sunca, one mogu poslužiti i kao zamjena za puder i prekriti eventualne nedostatke na koži te ujednačiti vaš ten.

Za sve dame koje u toplijedim dijelu godine (ili svih 12 mjeseci) vole koristiti tonirane kreme umjesto pudera, izdvojili smo sedam toniranih krema s visokih SPF-om koje će svakodnevno štititi i njegovati vašu kožu lica.

1. La Roche-Posay Anthelios Age Correct tonirana krema s pomlađujućim učinkom (SPF 50)

Ova krema brine o koži, štiti je i prikriva sitne nedostatke. Kožu lica ne masti i ne operećuje. Osim toga, pomaže u smanjenju bora i pigmentacijskim mrlja.

La Roche-Posay Anthelios Age Correct CC krema s pomlađujućim učinkom (SPF 50) La Roche-Posay Anthelios Age Correct CC krema s pomlađujućim učinkom (SPF 50) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Eucerin Photoaging Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca (SPF 50+)

Osim što ima visoku UVA i UVB zaštitu za lice, ova gel-krema vidljivo smanjuje znakove starenja kao što su fine linije ili neujednačeni izgled kože. Tu su i obojeni pigmenti za dvostruki učinak.

Eucerin Photoaging Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca (SPF 50+) Eucerin Photoaging Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca (SPF 50+) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Missha M Perfect Cover BB krema (SPF 42)

Osim što štiti kožu od opasnih UV zraka, krema uspješno prekriva nedostatke na koži, dok ekstrakt kamilice umiruje nadraženu kožu, djelotvorno pomaže u obnovi stanica kože te ju hidratizira.

Missha M Perfect Cover BB krema (SPF 42) Missha M Perfect Cover BB krema (SPF 42) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Vichy Capital Soleil obojeni "dry touch" fluid za lice (SPF 50)

Ovo je bb krema sa zaštitnim SPF faktorom koja osim iznimno bisoke zaštite od sunca, koži pruža prirodnu preplanulost te ujednačava ten.

Vichy Capital Soleil obojeni Vichy Capital Soleil obojeni (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Bioderma Photoderm M tonirana krema (SPF 50)

Ova tonirana krema za zaštitu od sunca posebno će odgovarati koži sklonoj hiperpigmentaciji.

Umjesto pudera: Pet toniranih seruma za proljeće i ljeto koje žene obožavaju koristiti L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum Ilia Beauty Super serum skin tint, 59 eura Biologique Recherche Sérums de Teint +2 Nivea Cellular Filler 3u1 tonirani serum

Osim toga, krema savršeno prekriva tamne mrlje i pruža ugodan puderasti završetak.

Bioderma Photoderm M tonirana krema (SPF 50) Bioderma Photoderm M tonirana krema (SPF 50) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Heliocare Color gel krema za toniranje (SPF 50)

Osim što štiti lice od oštećenja zbog utjecaja UV zračenja, ova krema intenzivno hidratizira i hrani kožu te je umiruje i omekšava.

Heliocare Color gel krema za toniranje (SPF 50) Heliocare Color gel krema za toniranje (SPF 50) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Clinique Superdefense CC krema (SPF 30)

Riječ je o CC kremi koja štiti kožu od štetnog sunčeva zračenja, ujednačava ten, prekriva manje nesavršenosti i dugotrajno hidratizira lice.

Clinique Superdefense CC krema (SPF 30) Clinique Superdefense CC krema (SPF 30) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju