Travanjski broj časopisa Vogue Italia izlazi 10 . travnja. S naslovnicom kakvu nikad prije nismo vidjeli.

Na bijeloj naslovnici osim imena časopisa i mjeseca u kojem izlazi nema više ničega.

U svojoj dugoj povijesti koja se proteže unatrag više od stotinu godina Vogue je preživio ratove, krize, terorizam. Njegova najplemenitija tradicija jest da nikada ne okreće glavu.

Simbolična naslovnica travanjskog broja Vogue Italia posvećena je svima koji izlažu vlastite živote kako bi spasili živote stanovnika Italije

Prije samo dva tjedna spremali smo se pustiti u tisak izdanje koje smo planirali neko vrijeme i koje je također uključivalo L’Uomo Vogue u dvostrukom projektu.

Ali govoriti o bilo čemu drugom – dok ljudi umiru, liječnici i sestre riskiraju svoje živote i svijet se zauvijek mijenja – nije DNK Voguea Italia. Prema tome, taj smo projekt spremili na policu i počeli ispočetka.

Odluku da prvi put u našoj povijesti printamo u potpunosti bijelu naslovnicu nismo donijeli zato što nam je nedostajalo fotografija – upravo suprotno. Izabrali smo je jer bijela označuje mnogo stvari istovremeno.

Bijela je prije svega poštovanje.

Bijela je ponovno rođenje, svjetlost nakon tame, zbir svih boja.

Bijela je boja uniformi koju nose oni koji izlažu vlastite živote kako bi spasili naše.

Slika nije dostupna Sve se može! Prizor iz Španjolske dokaz je da je ljudski duh nepokolebljiv

Predstavlja prostor i vrijeme za razmišljanje, kao i za ostanak u tišini.

Bijela je za one koji ispunjavaju ovo prazno vrijeme i prostor idejama, mislima, pričama, redcima stihova, glazbom i brigom za druge.

Slika nije dostupna Popularne cipele talijanskog majstora u kojima ženske noge izgledaju božanstveno

Bijela podsjeća na vrijeme kada je nakon krize 1929. ova besprijekorna boja prihvaćena za odjeću kao simbol čistoće u sadašnjosti i nade u budućnosti.

Iznad svega: bijela nije predaja, nego prazan papir koji čeka da bude ispisan, naslovna stranica nove priče koja treba početi, napisao je glavni urednik Emanuele Farneti uoči izlaska travanjskog broja Vogue Italia.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju