Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim je pratiteljima na Facebooku podijelila informaciju da je vikend provela u druženju s prijateljima u Bosni i Hercegovini.

Posjetila je između ostalog Međugorje i Mostar, a objavila je i cijeli niz fotografija na kojima pozira na raznim lokacijama koje je obišla.

Prijatelje na društvenim mrežama oduševila je, između ostalog, modnim kombinacijama u kakvima je ne viđamo tako često. Vojni šik riječi su koje možda najbolje opisuju izdanje bivše predsjednice kao stvoreno za boravak u prirodi i za druženje s prijateljima.

Bivša predsjednica posjetila je Međugorje Bivša predsjednica posjetila je Međugorje (Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović)

Za posjet Međugorju Grabar-Kitarović odjenula je prošivenu, ispunjenu jaknu u crnoj boji koju je uparila s crnim hlačama i robusnim crnim čizmama na vezanje, s debljim potplatima.

Preko ramena je nosila torbu koja na prednjoj strani ima orla od zakovica. Radi se u torbi koja je dovoljno velika da u njoj ponesete sve potrebno za dan, a koja istovremeno izgleda jako moderno.

Inače, i torba i čizme dio su kolekcije modnog brenda Aeronautica Militare, koji se bavi proizvodnjom odjeće i dodataka u vojnom stilu. Osnivač brenda je Cristiano Sperotto, koji je oduvijek volio nebo i zrakoplovstvo, a ta činjenica i blizina povijesne zračne luke "Arturo Ferarin" bile su preduvjet suradnje s pilotima talijanskog ratnog zrakoplovstva.

Za početak, njegova tvrtka Cristiano di Thiene S.p.A. odlučila je kreirati savršenu kožnu jaknu za pilote. U tom su naumu uspjeli i iza njih je više od 30 godina proizvodnje jakni za pilote talijanskog ratnog zrakoplovstva. Model je u međuvremenu postao dostupan i običnim kupcima.

Kolinda Grabar-Kitarović u Mostaru Kolinda Grabar-Kitarović u Mostaru (Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović)

Tvrtka Cristiano di Thiene S.p.A. 2004. godine dobila je i višegodišnji ekskluzivni ugovor s predstavnicima talijanskog vojnog zrakoplovstva za korištenje autentičnih oznaka "Aeronautica Militare" i "Frecce Tricolori", kada je i službeno registriran spomenuti brend "Aeronautica Militare" pod kojim se proizvodi odjeća kojoj nije odoljela ni bivša predsjednica.

Haljina Kolinde Grabar-Kitarović koja je nadmoćno pobijedila odabir Melanije Trump Kolinda Grabar Kitarović u bijeloj haljini u Katru Kolinda Grabar-Kitarović na dan inauguracije 2015. godine Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine +7 Opća skupština Ujedinjenih naroda 2019. godine

Grabar-Kitarović i ostatak putovanja provela je u sličnom izdanju. Vojni šik i dalje je bio nit vodilja prilikom slaganja kombinacija, a bivša predsjednica crne hlače zamijenila je zelenim vojničkim hlačama s našivenom hrvatskom zastavom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju