Svojim programom Vox Feminae Festival ove godine zauzima zagrebačku Trešnjevku: strašne žene na velikom ekranu i redateljice vladaju CeKaTe-om, gdje se održava filmski program festivala; dok se forumski odvija u "Šesnaestici", kulturno-društvenom centru koji upravo u sklopu VFF-a otvara svoja vrata u Ozaljskoj 16

Od 25. do 29. listopada pridružite nam se na 11. Vox Feminae Festivalu.

Na festivalu će biti predstavljene "Strašne žene", društvena igra s kartama i posvetama svima koje su zadužile društvo svojim angažmanom na području kulture i umjetnosti, znanosti, aktivizma i teorije

Od ove jeseni Trešnjevka je bogatija za prostor posvećen rodno i društveno angažiranim aktivnostima za lokalno stanovništvo i zajednicu; a na tom tragu 11. Vox Femiane Festival donosi bogat kulturni, prezentacijski, radionički, diskusijski i zabavni program! Uz femmenalnu postavu sudionica i sudionika.

U sklopu 11. Vox Feminae Festivala na rasporedu su izložbe Rine Barbarić, Mama je bila u pravu! i My queens, Ines Kotarac, a akcijom Nevidljive sile festival će podsjetiti i na zaboravljene žene grada Rijeke. 

Međutim, tu je još štošta zanimljivog. Ravno s društvenih mreža na metlama slijeću Sve su to vještice uz koje ćete moći izraditi antiseksističke stikere za svoj kvart. Jasna Jasna Žmak upoznat će nas s prvom bojankom vagina – Cunt Coloring Book; dok će nas Ivana Radačić i Carol Harrington informirati o rezultatima istraživanja o prostituciji u Hrvatskoj.

S posebnim veseljem organizatorice predstavljaju društvenu igru Strašne žene kojim strašne žene s portala dolaze u ruke svih ljubitelja društvenih aktivnosti, ali i umjetnosti: svaka karta pravo je malo umjetničko djelo Ane Kovačić, Rine Barbarić, Tee Šokac, Željke Tkalčec, Nataše Rašović, Ivane Štrukelj, Branke Hollingsworth i Sanje Stojković.

Ne smijemo zaboraviti ni izvrstan filmski program u CeKaTe-u, kojim dominiraju ostvarenje Zasviraj svoj rod o položaju žena u glazbenoj industrij, hrvatski kandidat za Oscara – film Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat te Feminista čijoj će projekciji nazočiti i redateljica Myriam Fougère.

A tu je i program za najmlađe (i one koji se tako osjećaju), uz udrugu Kozlići.

Ovogodišnji Vox Feminae Festival održava se uz financijsku podršku Ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva Kulture i Zaklade Kultura nova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju