Danski brend Saks Potts predstavio je novu kolekciju odjeće, koja je inspirirana likom i djelom princeze Diane. Prisjetili su se čak i njezinog omiljenog trenda iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, kojeg su joj stilisti zabranili nositi


Danski brend Saks Potts na ovogodišnjem Tjednu mode u New Yorku predstavio je svoju novu kolekciju za jesen / zimu 2018. godine nadahnutu princezom Dianom. Njome osobito dominiraju elegantni kaputi s krznenim ovratnicima i rukavima, koje je voljela nositi slavna princeza.

U čast Diani, neki su modeli nosili i njezin omiljeni beauty kiks – odnosno plavu olovku za oči uz rub donjeg kapka. Naime, u osamdesetim godinama prošlog stoljeća plava je olovka bila je omiljena stvar u Dianinoj kozmetičkoj torbici.

 

A post shared by Michael Silva (@michaelsilvahair) on


Pronašla sam stare fotografije princeze Diane iz osamdesetih, na kojima se vidi da je uvijek nosila prekrasnu plavu olovku za oči. Ona se uklapala u damsku viziju Saks Pottsa, pojasnila je skandinavska vizažistica Zenia Jaeger koja je bila zadužena za izgled manekenki na reviji, a koji je pohvalio i američki časopis Vogue.

Iako ju je obožavala, plava olovka za oči postala je zabranjen komad šminke za plemenitu princezu nakon što je upoznala vizažisticu Mary Greenwell. Ona joj je pojasnila da uz njezine plave oči bolje pristaju smeđe nijanse, što je savjet koji je u konačnici i prihvatila.

 

A post shared by Michael Silva (@michaelsilvahair) on

Nije imala potrebu za jakom šminkom, a njezin make-up je uvijek bio u skladu sa situacijom. No voljela je naglasiti svoje prekrasne oči, prisjetila se Greenwell.

Želite li uspješno iznijeti ovaj trend danas, a svoje oči naglasiti plavim eyelinerom, Zenia Jager predlaže dramatičan potez.

Ne pretjerujte onda na drugim područjima. Nemojte nositi ruž, rumenilo niti išta drugo. Na taj način oči će stvarno doći do izražaja. Princeza Diana Princeza Diana uvijek je bila dotjerana (Foto: Profimedia.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju