Beauty trendovi neprestano se mijenjaju, a već smo primijetili da se gotovo uvijek radi o varijacijama na neku staru temu. Tako ni 2023. godina neće donijeti nešto sasvim novo i neviđeno, nego će nam vratiti dobre stare trendove iz devedesetih.

Galerija Bella Hadid Bella Hadid Loretta Young +5 Christina Aguilera 2000. godine, kad su tanke obrve bile najpopularnije

Olovka i sjajilo za usne, svjetla sjenila i plavi eyeliner koji se suptilno nazirao iza plave maskare samo su neki od starih trendova u ljepoti koji su bili popularni za vrijeme srednjoškolskih dana.

Jedan od najomraženijih beauty trendova devedesetih zasigurno su tanke obrve kojima se čudimo kad pogledamo neki stari album. Međutim, čini se da se tanke obrve vraćaju na velika vrata i da su spremne ponovno osvojiti beauty svijet.

U proteklih nekoliko godina obrve su postale jako važne u svijetu ljepote, a stručnjaci su složni da način na koji ih stiliziramo može promijeniti izgled našeg lica. Tako smo se u posljednjih nekoliko godina upoznale s brojnim tehnikama koje su zaludjele žene diljem svijeta.

Što čupavije i deblje – to bolje, bio je moto proteklih nekoliko godina, a saloni su bili pretrpani zahtjevima za puder obrve, ombre brows, microblading, tattoo-obrve, japanske obrve i još mnogo njih.

Alexa Demie Alexa Demie također je prigrlila trend iz 90-ih (Foto: Profimedia)

Devedesete godine prošlog stoljeća, izrazito su popularne u svakom aspektu našeg života, pa tako i u ljepoti. To je bilo drugačije vrijeme – ono koje je trendove stvaralo puno sporije, ali učinkovitije. Trendovi su onda trajali puno duže nego sada i to je glavni razlog zbog kojeg ih njegujemo i u sadašnjosti.

Postoji neka opsjednutost devedesetim godinama prošlog stoljeća, a to možemo vidjeti i na TikToku. Make-up, odjeća, šminka, devedesete su zaista popularne godine u modi i ljepoti. Još kad trendseterice poput Belle Hadid osvježe neki stari trend, on je osuđen na uspjeh, kaže stručnjak za obrve i estetiku Joey Healy.

Christina Aguilera Christina Aguilera 2000. godine, kad su tanke obrve bile najpopularnije (Foto: Profimedia)

Beauty 2023. bit će puno opuštenija, a prirodni look istaknut će se kao najpopularniji trend. Bella Hadid, Alexa Demie i Kendall Jenner, već su odustale od debeljuškastih obrva i prigrlile omraženi stari trend, koji bismo mogle ponovno zavoljeti.

Kakva razlika! 10 slavnih dama koje su jednim tretmanom promijenile izgled cijelog lica Kim Kardashian nekoliko je puta izbijelila obrve Bella Hadid Cara Delevingne izgleda neprepoznatljivo bez svojih gustih tamnih obrva +6 Maisie Williams izbijelila je obrve za ovogodišnju Met Galu

10 dokaza da jedan detalj može promijeniti izgled cijelog lica Nekad i sad: Slavne žene i obrve - 8 Nekad i sad: Slavne žene i obrve - 10 Nekad i sad: Slavne žene i obrve - 9 +6 Nekad i sad: Slavne žene i obrve - 7

Biste li ponovno nosile tanke obrve?

glasova:

U galeriji na početku teksta pogledajte kako poznate žene nose tanke obrve, a u anketi nam recite biste li prigrlile taj stari trend ili ćete ga ipak zaobići. 

Nicola Peltz Nicola Peltz prigrlila je trend tankih obrva (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju