Zadnjih nekoliko godina najistaknutije beauty pravilo je da – pravila nema, a 2023. je taj moto još više zacementirala.

Generalnu beauty rutinu najbolje je prilagoditi sebi, jer je ipak najvažnije da se dobro osjećamo u vlastitoj koži.

Društvene mreže beskrajno su prostranstvo ideja na kojemu se stvaraju trendovi, a mogli bismo zaključiti da je nostalgični look jedan od najvećih trendova i ove godine.

Beauty influenceri inspiraciju crpe u 90-im godinama prošlog stoljeća. Nostalgične devedesete najviše se mogu vidjeti u frizurama, a jedna takva je hit i ove godine.

Takozvani C-cut, ili frizura u obliku slova C, najnoviji je trend na društvenim mrežama, kojega su žene diljem svijeta brzo prigrlile. Radi se o frizuri inspiriranoj Rachel Green iz 90-ih godina prošlog stoljeća, ali malo blažoj verziji.

Nostalgične frizure doživjele su preporod ove godine, a ova posljednja iteracija usredotočena je na više stupnjevanih slojeva koji se spuštaju prema unutra. C-oblik više se fokusira na slojevitost koja laska svim oblicima lica, govori Jake Davis, viši stilist u salonima John Freda.

Jedna od najtraženijih frizura svih vremena, kako je opisuju stručnjaci, ponovno je osvojila žene, a frizerski saloni zatrpani su upitima za upravo ovakav look.

Jedna od najvećih prednosti ove frizure jest činjenica da odlično odgovara svakom obliku lica, ali i teksturi kose.

Žene s dugom i gustom kosu, izgledaju zaista glamurozno noseći C-cut. Ako imate jako puno kose i osjećate težinu na glavi, ova je frizura super rješenje. S druge strane, ženama s nešto slabijom kosom ovu frizuru preporučuju brojni frizeri jer je jedan od najboljih načina za postići voluminozni dojam.

@hecktor_salon ROUND Face Shape? You can have this hairstyle too!!! Payat tingnan because of the layers side by side. #roundshape #hecktorized #hecktorsalon #trendyhairstyle #hairtok #hair #hairstyle #haircut #shaggy ♬ original sound - Batangnurse

Još jedna prednost, navodi stilist iz John Freda, jest činjenica da treba jako malo truda kako bi sami kod kuće napravili isti efekt kao u salonu. Za stiliziranje ove frizure, trebat će vam okrugla četka i fen, a važno je jedino kosu uvijati i sušiti prema licu.

Čak i ako nemate vremena i volje uređivati kosu, ova frizura odlično izgleda i kad se kosa osuši sama od sebe, jer slojevi super funkcioniraju prirodno razbarušeni. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju