Udruga "Kolajna ljubavi" u suradnji s pet partnera s područja Imotske krajine provodi projekt "Društveni centar Laurentius", koji je ujedno i prvi društveni centar na području Imotske krajine.

Centar je zamišljen kao mjesto u kojem se nude kvalitetne usluge zajednici i aktivira građane da daju svoj doprinos poboljšanju društvenog života u općini Lovreć i okolnim mjestima. Između ostalog, u Centru se nude odlične stvari za djecu i odrasle kao što su besplatne fizioterapeutske vježbe, psihološka savjetovanja, kreativne radionice za klince, ekološke radionice...

Ideja o otvaranju ovog Centra nastala je kao posljedica želje da se ujedine i povežu sve općine Imotske krajine.

Centar Laurentius smješten je u Lovreću zahvaljujući čemu će se po prvi put lokalne udruge Imotske krajine povezati s općinom Lovreć i ojačati civilno društvo tog kraja.

Kako smo već naveli, nositelj projekta je udruga "Kolajna ljubavi", a planirano trajanje je dvije godine, do 2. studenog 2022. godine.

Projekt ima više ciljeva:

1. Unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području Imotske krajine korištenjem javnog prostora u funkciji društvenog centra.

2. Revitalizati lokalnu zajednicu Imotske Krajine kroz provedbu zajedničkih programa između organizacija civilnog društva i općina u društvenom centru.

3. Unaprijediti kapacitete Udruge “Kolajne ljubavi” za provedbu projekta.

Ovaj europski projekt napisala je, inače, Antonia Rukavina koja je znanja za pisanje projekta stekla i zahvaljujući edukaciji Zadovoljna akademije.

Laurentius Laurentius (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju