Mnogi će vam roditelji ovih dana reći da vrijeme u izolaciji koriste za provođenje još više vremena s klincima.

Činjenica da mnogi od nas sada rade od doma ostavlja nam više vremena za druženje s našim najmilijima, a to vrijeme može biti prilika i da djeci prenesemo neke vrijedne životne lekcije.

Jedan od posebnih odnosa je i onaj između majki i njihovih kćeri. Svaka mama, između ostalog, želi da njezina kći, jednog dana kada odraste, bude u potpunosti spremna za svoju prvu vezu i ljubav.

Slika nije dostupna Mama Market: Mjesto s najljepšim proizvodima za djecu koje su stvorile mame

Slika nije dostupna Priča od koje se srce smije: "Što bi rekla moja mama – ima još dobrih ljudi, neće još kraj svijeta"

Svaka majka želi odgojiti snažnu, samouvjerenu i sretnu mladu ženu koja će jednog dana znati prepoznati i zdravu ljubav.

Nažalost, nasilje i zlostavljanje djevojčica su također dio naše stvarnosti zbog čega je još važnije da ih naučimo važnim životnim lekcijama prije nego ih pustimo u svijet.

Trebamo ih naučiti da slijede svoju intuiciju, da kritički razmišljaju, da znaju razliku imeđu ljubavi i zaljubljenosti, da znaju da ljubomora nije znak ljubavi, da se ne natječu s drugim ženama i djevojčicama, da budu empatičnu kada je to potrebno, da žele pomagati drugima...

Međutim postoji jedna lekcija o ljubavi koju svaka majka mora prenijeti na svoju kćer prije bilo koje druge, a to je da je ljubav prema samoj sebi najvažnija.

Djevojke i žene, naime, često stavlaju potrebe drugih ispred svojih. Ono što svaka majka treba naučiti svoju kćer je da prije svega voli sebe i da svoje potrebe stavlja na prvo mjesto.

Naučiti svoju kćer da voli sebe i da cijeni samu sebe je najvažnija lekcija o ljubavi koju majka može prenijeti na svoju kćer, a koja će joj pomoći da jednog dana u vezi, ali i životu bude brižna i topla, ali i jaka i pravedna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju