Kvalitetna veza ispunjava nas srećom, zadovoljstvom i užitkom. No kada napetost između partnera možete rezati nožem, vrijeme je da dobro razmislite u kakvoj vezi se nalazite. Donosimo prvih 5 znakova koji govore kako je vrijeme za prekid


 1. Svađate se oko svega
Svađe u vezi mogu biti bezazlene i konstruktivne. No, ako skoro svaki vaš razgovor završi s prepirkama koje prerastaju u prave ljute svađe, to može snačiti da vaša veza više nije ono što je bila.

Izazivanje svađe znak je netrpeljivosti koja svakodnevno postaje sve jača i jača.

2. Izbjegavate zajedničko vrijeme
Smisao zaljubljenosti je da se ne možete zasititi partnera. Ako radije vrijeme provodite u uredu, s kolegama i prijateljima te sve kasnije dolazite kući i preskačete dogovorene sastanke, vrijeme je da razmislite pto su vam prioriteti.

Iako je dobro da partneri imaju privatni kutak, kada on postane primaran to može biti znak da ste vi ili vaš partner zasitili jedan drugoga.

3. Sve vam smeta kod partnera
Svi mi imamo male mušice i navike koje nas čine različitima. No kada vas partnerove navike koje su vam prije bile simpatične sada počinju stražno živcirati, vrijeme je da potražite uzrok. Ovakvo ponašanje prvi je pokazatelj udaljavanja od partnera.

Ako situacija postane neizdrživa, krajnje je vrijeme za ozbiljan razgovor s partnerom, ili u najgorem slučaju, prekid veze.

4. Pronalazite isprike za seks
Seks je najbliskiji i najintimniji trenutak između partnera. Na početku svake veze strast je na najvišoj razini i normalno je da ona s vremenom splasne.

No, ako vam seks s partnerom postaje obveza ili pak muka, dobro preispitajte svoje osjećaje. Pomanjkanje bliskosti vodi do ozbiljnih problema u vezi pa i prekida.

5. Ne vidite zajedničku budućnost
Kako bi veza opstala život vas i vašeg partnera mora biti usko povezan. Planiranje budućnosti jedan je od najvažnijih koraka i zato ovaj dio ne bi smjeli ignorirati.

Ako, kada razmišljate o budućnosti za 10 ili 20 godina u njoj ne vidite svoga partnera to može biti znak da se on nikako ne uklapa u vaše planove što može otkriti puno o vašim osjećajima prema njemu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju